2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKevesebb a regisztrált álláskereső Nógrád megyében

Kevesebb a regisztrált álláskereső Nógrád megyében


A gazdaságilag aktív népességen belül 16 százalékos volt a nyilvántartott álláskeresők aránya január végén Nógrád megyében, ami országosan az ötödik legmagasabb szám; a térség, amely korábban a második legmagasabb mutatóval rendelkezett, már második hónapja őrzi ezt a pozíciót - közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója kedden az MTI-vel.

munkalehetoseg

Képünk illusztráció!


Tamási Ildikó elmondta: az álláskeresők száma tavaly májustól változik kedvezően. Január végén 12 320 ember szerepelt a nyilvántartásokban, ez 10 486-nal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.


Az igazgató tájékoztatása szerint az év első hónapjában 1481 pályakezdő volt az állástalanok között. Legtöbben Salgótarjánban és térségében szeretnének elhelyezkedni, míg legkevesebben Bátonyterenye és Rétság környékén tartják a kapcsolatot a kirendeltséggel.


Az egy évet meghaladóan munkát keresők száma 4196 volt. Ez decemberhez képest 27, az egy évvel korábbihoz képest 3758 fős csökkenést mutat.


Megyei átlagban az álláskeresők 34 százaléka küzd hosszú ideje elhelyezkedési gondokkal. Járásonként 26,8 és 39,5 százalék közötti, országosan pedig 29,2 százalékos ez az arány.


Tamási Ildikó arra is kitért, hogy a hat nógrádi munkaügyi kirendeltség nyilvántartásában 2308 betöltésre váró álláshely szerepelt januárban, ebből 1302 volt az új bejelentés. A legtöbb új álláshelyet, 406-ot a bátonyterenyei közvetítők rögzítették, és 94,3 százalékuk a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódott.


Az elsődleges munkaerőpiac szereplői, valamint a költségvetési intézmények januárban 109 embernek kínáltak munkavégzési lehetőséget határozott vagy határozatlan idejű munkaviszony keretében. Támogatással 19, támogatás nélkül 90 főt kerestek a foglalkoztatók. Egy-egy ágazatban egy és 26 fő közötti volt a munkaerő-kereslet, a legtöbb munkalehetőséget a biztosítási terület és a feldolgozóipar kínálta.


Tamási Ildikó hozzátette: a Nógrád megyei munkáltatók januárban nem döntöttek csoportos létszámleépítésről.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite