2020. február 27., csütörtök - Ákos, Bátor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKevesebb az álláskereső Nógrádban, mint egy éve

Kevesebb az álláskereső Nógrádban, mint egy éve


Nógrád megyében 2014 első félévében havonta átlagosan 14 596 álláskereső szerepelt a nyilvántartásokban, ez a létszám 5738 fővel, 28,2 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

nogradmegyeegy


Az első félévet összegző adatok alapján Tamási Ildikó ismertette: június végén 16 643 nyilvántartott álláskereső volt Nógrád megyében, közülük 2264 pályakezdő. Hozzátette: a foglalkoztatási ráta 48,1 százalékos volt, amihez nyolc százalékos munkanélküliségi ráta társult. A foglalkoztatás szintje országos viszonylatban a harmadik legalacsonyabbnak számított, míg a munkanélküliségi ráta alapján Nógrád 11 megyét megelőzve a középmezőnybe került.


Tamási Ildikó közölte: június végéig 9776 főre vonatkozó állásigény jelent meg a megyében, 23,7 százalékkal több, mint egy éve. A legtöbb új álláshelyet, 2792 darabot a salgótarjáni térségben rögzítették, a megye további területein 826 és 1742 között változott az álláshelyek száma, és mindenhol a másodlagos munkaerőpiac kereslete dominált.


Az első félévi új álláshelyek közül 7776 közfeladatokhoz kapcsolódott, további 795 fő foglalkoztatásához pedig egyéb támogatást igényeltek a munkáltatók. A közfoglalkoztatási formák iránti kereslet 27,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, miközben 8,6 százalékkal csökkentek az egyéb támogatással társuló álláshelyek. A nem támogatott álláshelyek száma (1205) 275-tel nőtt az egy évvel ezelőttihez képest.


A munkáltatók főként képesítéshez nem kötött álláshelyeket kínáltak az álláskeresőknek. A szakképzettek közül az építőipari, a kereskedelmi és vendéglátóipari, a fém- és villamosipari foglalkozásúak, valamint az irodai adminisztrátorok voltak a legkeresettebbek. Az első hat hónapban a nyilvántartott álláskeresők 36,9 százaléka vált foglalkoztatottá, ez az eredmény 2,8 százalékponttal kedvezőbb a tavalyinál.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-07-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite