2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonKezdődik a parlament ülésszaka: erős törvényhozási dömping várható

Kezdődik a parlament ülésszaka: erős törvényhozási dömping várható


Erős törvényhozási kezdés várható az Országgyűlés szeptember 10-én induló őszi ülésszakán, amelynek napirendjén kiemelt helyen szerepel a munkahelyvédelmi akcióterv és a kapcsolódó szabályozások megtárgyalása - mondta el Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az MTI-nek.

parlament001


Kiemelte: az őszi ülésszak programján 55 kormány-előterjesztés szerepel, ebből 22 a teljesen új törvényjavaslat. Már benyújtották és feszített ütemben tárgyalják majd a munkahelyvédelmi akciótervről szóló szabályozást, és a kapcsolódó törvényeket. A vonatkozó módosításokat, valamint a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényt október 1-ig elfogadják a tervek szerint. Az Országgyűlés elé kerül a bírói nyugdíjkorhatár szabályozását megsemmisítő alkotmánybírósági döntés után a bírák helyzetének rendezésére vonatkozó törvénymódosítás.


Rétvári Bence hozzátette: szintén az első időszak tárgyalandó pontjai között szerepel az új polgári törvénykönyv, melynek megvitatására az általánosnál hosszabb idő áll majd rendelkezésre. Tárgyalják a képviselők a földtörvényt, amelynek célja a helyben lakó, földműveléssel élethivatásszerűen foglalkozó magyar gazdák helyzetbe hozása. A javaslatot várhatóan sokan fogják támadni, akiknek nem céljuk a termőföld nemzeti hatáskörben tartása és a spekulánsok, zsebszerződések kiszűrése - jegyezte meg.


Kifejtette: szeptembertől megkezdődik a Nemzeti Akkreditáló Testületről szóló törvény vitája, a Vöröskeresztről szóló törvény, a kisajátítási törvény, a postatörvény vitája, és napirenden szerepel még a bányászati törvény módosítása is. Folytatódik a 2013. évi költségvetésről szóló törvényjavaslat vitája, amely várhatóan le is zárul szeptemberben. Folytatódik a kommunista utcanevek megváltoztatásáról szóló indítvány tárgyalása is. Rétvári Bence elmondta: az idén mindenképpen sor kerül a választási eljárásról szóló törvényjavaslat megtárgyalására is, amelynek minden lényeges tartalmi elemét a közös Fidesz-KDNP-frakcióülés is meg fogja vitatni a jövő héten.


Zárószavazásra várnak továbbá a trafiktörvény- és a hulladékgazdálkodásról szóló törvényjavaslatok - közölte a parlamenti államtitkár. Rétvári Bence kiemelte, hogy várhatóan ezen az ülésszakon is élni fog a kormány az új házszabály biztosította kivételes sürgős eljárás lehetőségével is. Bár az őszi ülésszakon sűrű és intenzív lesz a törvényalkotói munka, a jogalkotás kiszámíthatósága és követhetősége várhatóan javulni fog - mondta a parlamenti államtitkár.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite