2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonKezdődik a vakáció: diákok ezrei csavarognak felügyelet nélkül

Kezdődik a vakáció: diákok ezrei csavarognak felügyelet nélkül


Kezdődik a nyári vakáció, több ezer kisdiák csellengve, felügyelet nélkül tölti a nyarat: a törvény szerint az önkormányzatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy minden településen legyen nyitva ügyeletes óvoda, iskola.

vakáció01


Ma reggel utoljára csengetnek be az iskolákban, holnap több mint 1,3 millió diák számára kezdődik meg a nyári vakáció. A szülői szervezetek szerint ilyenkor megnövekszik a veszélyeztetett gyermekek száma, több ezer kisdiák felügyelet és meleg ebéd nélkül tölti a nyarat - írja a Magyar Nemzet.

A törvény szerint az önkormányzatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy minden településen legyen nyitva ügyeletes óvoda, iskola.
A szülők egy része ugyanakkor ágál a szünetek ellen. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint a nyári szünetben növekszik a gyermekek veszélyeztetettsége. Több százezer "kucsos gyerek" csavarog az utcákon, mert nincs, aki vigyázzon rájuk.


Az érdekvédelmi szervezet szerint az óvodákat egyáltalán nem szabadna bezárni sem nyáron, sem ősszel. Az iskolákban pedig gondoskodni kellene a diákok felügyeletéről. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint viszont szó sincs arról, hogy minden iskolának és óvodának nyitva kellen tartania nyáron: az önkormányzatok feladata kijelölni, mikor melyik intézmény tart ügyeletet és látja el meleg étellel a gyerekeket a településen - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

 

 

Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

 

2011-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite