2020. május 30., szombat - Zsanett, Janka
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKézműves portékák vására Salgótarjánban

Kézműves portékák vására Salgótarjánban

 

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is megrendezi a Karácsonyi készülődés elnevezésű, kézműipari vállalkozók és népi iparművészek vásárlási lehetőséggel és gyermek kézműves foglalkozással egybekötött kiállítását Salgótarjánban.

kamaraikaracsony


A kamara kézműipari tagozata által 2004-ben útjára indított program minden évben nagy sikert aratott, azokon az ország szinte minden részéből állítottak ki kézművesek. Az idei rendezvény időpontja 2016. december 2-3.


Az első napon a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Salgótarján, Alkotmány út 9/a.) ad otthont a rendezvénynek, míg december 3-án a József Attila Művelődési és Konferencia Központ előtti Fő terén mutatkoznak be a kézműves mesterek. A vásár mindkét napon 10-18 óra között várja az érdeklődőket. A kiállítás ünnepélyes megnyitóján a Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.


A kiállításon egyedi kézműves munkákat - egyebek között szőrméket, csont- és üvegékszereket, porcelánokat, kovácsolt díszeket, kerámiákat, csipkéket, hímzéseket, bőrből, gyékényből, gyöngyből, csuhéból készített ajándéktárgyakat - tekinthetnek meg a látogatók, s mindezekből praktikus és egyedi ajándékokat vásárolhatnak szeretteiknek karácsonyi ajándékba.


A vásár idején „Mesterségem címere" elnevezéssel kézműves foglalkozásokra kerül sor 6-10 éves óvodás, illetve általános iskolás gyermekek részvételével. Ezt a kiállításon jelen lévő kézművesek vezetik, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján egyórás foglalkozásokon (10.30-18 óra között) - december 2-án a kamara épületében, 3-én a JAMKK kölyökkuckójában - vezetik be a kézművesség rejtelmeibe a nebulókat.


A kiállítás és vásár mindkét napon ingyenesen látogatható.


Forrás: NÓGRÁD24

 

2016-11-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite