2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKézműves remekek Nógrád megyéből

Kézműves remekek Nógrád megyéből


Szerdán Budapesten, a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron átadták a Magyar Kézműves Remek elismeréseket. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatára beadott több mint 110 pályaműből 43 kapta meg a díjat, heten különdíjban részesültek.

kezmuvesnograd


Az ünnepségen Nógrád megyében élő és alkotó kézműveseket is elismertek. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a díjátadó ünnepségen kiemelte: a díjjal - amelynek célját a kormány elismeri és támogatja - nemcsak a magyar termékek jó hírnevét öregbítik, hanem a hazai termékek piacra kerülését is támogatják. A pályázat egyben a magyar vállalkozói kultúra, és a kézműipari szakma rangjának elismerését is szolgálja: ennek legfontosabb eszköze a címmel járó marketingtámogatás, bemutatkozási lehetőség. Dr. Parragh László, az MKIK elnöke elmondta: a kamara 13. alkalommal hirdette meg a Magyar Kézműves Remek pályázatot. Kitért arra, hogy a kézművesség képviseli azokat az értékeket, amelyek az elmúlt ezer évről szólnak.

kezmuvesnograd1


A Magyar Kézműves Remek címet nyert pályázók termékeiből nyílt kiállítás az OMÉK teljes ideje alatt szeptember 27-ig látható a Hungexpo területén. A Nógrád megyei pályázók közül - akik mindannyian a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműves tagozatának tagjai - Magyar Kézműves Remek díjat kapott az ipolyvecei Deme Józsefné csipkekészítő, a kazári Fazakas Henriette dísztárgykészítő, a kutasói Ferenczy Kristóf keramikus és a litkei Kanyó Alfonzné csuhéfonó. Magyar Kézműves Remek különdíjban részesült a salgótarjáni Győrffy Dezsőné mézeskalács-készítő.

kezmuvesnograd2

 

NÓGRÁD24

2015-09-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite