2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonKiadták a riasztást: kemény havazás jön

Kiadták a riasztást: kemény havazás jön


havazás01Sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mivel a Dél-Alföldön 15 cm-nél is vastagabb hóréteg alakulhat ki.


A meteorológiai szolgálat előzetes figyelmeztető előrejelzésében az alföldi régiókban nagyobb területen 10 cm-t meghaladó hórétegre figyelmeztet, ráadásul pénteken a megerősödő szél az Észak-Alföldön és Zempléni-hegységben a havat is hordhatja - hangsúlyozta Tóth Tamás az Országos Meteorológiai Szolgálat Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztály munkatársa.
Míg a Dunántúl nyugati, északnyugati részén zavartalan napsütés és kissé szeles idő várható, ezalatt az ország keleti részein egész nap változó intenzitással havazik.


Az összefüggő vastag felhőzet határa a Nagyatád-Siófok-Budapest vonalban húzódik, hóesést, sőt egy-két helyen szinte hóömlést a Baja-Kiskunhalas-Kecskemét-Miskolc-Kassától keletre eső országrészben észlelhetnek. Az OMSZ szegedi meteorológiai főállomásán már 10-11 cm hó esett, a havazás pedig tovább folytatódik - figyelmeztetett a meteorológus.
A meteorológiai szolgálat előzetes figyelmeztető előrejelzésében az alföldi régiókban nagyobb területen 10 cm-t meghaladó hórétegre figyelmeztet, pénteken a megerősödő szél miatt az észak-alföldön és Zempléni-hegységben hóátfúvásokra is számíthatunk.


Az előrejelzések szerint az országban megmarad a kettős kép: az ország keleti részein további kiadós havazás valószínű, míg a csütörtökön naposabb dunántúli tájakon ugyan több lesz felhő, de csapadék arrafelé továbbra sem valószínű. Ami pedig a fővárost illeti, ugyan pénteken megvastagszik a felhőzet, és kisebb havazás is lehet, de számottevő hóréteg kialakulása nem valószínű - mondta Tóth Tamás.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite