2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonKiadtuk a pedofil tanárt az Egyesült Államoknak

Kiadtuk a pedofil tanárt az Egyesült Államoknak


pedofilPéntek hajnalban átadták az amerikai hatóságoknak azt a Magyarországon elfogott tanárt, akit tiltott pornográf felvétellel való visszaélés bűntette miatt körözött a Szövetségi Nyomozó Iroda.


Az ORFK az Interpol-iroda közreműködésével adta át a férfit az amerikai hatóságoknak a Ferihegyi repülőtéren, ahonnan az Amerikai Egyesült Államokba szállították - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az 1954-es születésű John D. Clarkot Budapesten, a VII. kerületi Akácfa utcában fogták el áprilisban, névtelen bejelentés nyomán. A BRFK illetékese akkor azt közölte egy sajtótájékoztatón, hogy a férfi egy éve bujkálhatott Magyarországon.


A férfi az FBI Top 100-as listáján szerepelt, az Amerikai Egyesült Államokban több szexuális, pedofil, nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése miatt keresték több éve, és az Interpol is elfogató parancsot adott ki ellene. John D. Clark Európában más államokban is bujkált már korábban. Általában angoltanárként próbált elhelyezkedni, és ilyen módon pedofil hajlamait kielégítve gyermekek közelében tudott tartózkodni. Magyarországon "egy budai iskolában" angoltanárként dolgozott, ahol az internetet böngésző diákok leltek rá tanáruk fényképére az FBI honlapján, amelyet csak érdekességképpen nézegettek. Közben a férfi megneszelhette, hogy környeztében felismerték, mert nyomtalanul eltűnt. Ezután kezdték meg a keresését - mondta akkor Nahalkó József, a BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetője egy sajtótájékoztatón.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite