2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonKiadvány készült a városvezetés két évéről

Kiadvány készült a városvezetés két évéről


Félidőben 2012 címmel jelentetett meg kiadványt a fővárosi városvezetés az elmúlt két év eddigi tevékenységéről és a további tervekről.

ujsag001


Tarlós István főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a beszámoló a kiindulópont megjelölése mellett ismerteti az új városüzemeltetési modellt, a Fővárosi Vízművek visszavásárlásának menetét, az Alstommal való megegyezést, a közlekedésfejlesztéseket, és tájékoztatást ad a BKV finanszírozásáról. Utóbbi kapcsán kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnök segített megmenteni "a romokban heverő" közlekedési társaságot, a BKV soha annyi támogatást nem kapott, mint az elmúlt évben. A főpolgármester szólt arról, hogy a CET-beruházás ügyében 21 milliárd forintot sikerült visszaszerezni az egyeztetéseken.


A 4-es metróval kapcsolatos korábbi Siemens-szerződést viszont minden idők legpocsékabb szerződésének nevezte, jelenleg is tartanak a tárgyalások a módosítására. Kiemelte azt is, hogy ha a jogi-pénzügyi kérdések tisztázódnak, 2014-ben átadható a 4-es metró első szakasza, a beruházás műszakilag kielégítően áll. A kiadvány kitér a Széll Kálmán tér rekonstrukciójára, a Budapest szíve programra és a római-parti árvízvédelmi műre - közölte a városvezető, hozzátéve, hogy befejezték a Margit híd felújítását, és két beruházás is kezdődik a közeljövőben a Margitszigeten.

Tarlós István szólt arról, hogy több szervezettel, intézménnyel kötöttek új együttműködési megállapodásokat, amelyek jól hasznosulnak, s alapvető változást értek el a hajléktalanpolitika terén is. A Félidőben 2012 című kötetet a fővárosi önkormányzat a honlapján tette közzé.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite