2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonKiégett egy magyarokat szállító turistabusz az M7-es autópályán

Kiégett egy magyarokat szállító turistabusz az M7-es autópályán


Kigyulladt és kiégett egy szlovákiai magyarokat szállító, szlovák rendszámú turistabusz szombat hajnalban az M7-es autópálya Balatonszárszóhoz közeli szakaszán, személyi sérülés nem történt, a forgalmat az oltás idejére elterelték - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

tuzoltokegy


Karsay Kornél elmondta: amikor az utasok észlelték a füstöt, a busz lehúzódott, de már nem tudták poroltóval eloltani a terjedő tüzet. Sikerült azonban mindenkinek időben kimenekülnie a kigyulladt járműből, a tüzet végül a tűzoltók oltották el. A busz kigyulladását műszaki hiba okozta - mondta a szóvivő.


A sonline.hu hírportál értesülései szerint 33 felnőtt és 15 gyermek utazott a buszon, akiket a földvári Jogar hotelben helyeztek el éjszakára. A rimaszombati kirándulócsoport tagjai már öt-hat kilométerrel korábban észlelték a füstöt a buszuk hátsó részéből, a sofőr azonban csak akkor állt meg, amikor már az egész jármű füstbe borult. Ekkor már csak arra maradt idejük, hogy kimeneküljenek az égő buszból. A csomagteret nem tudták kinyitni, így poggyászaik is odaégtek. Akadt, akinek az úti okmányai is odavesztek, mert arra figyelt, hogy a gyerekeket mentse.


Kissné Perjési Éva, a balatonföldvári Jogar hotel igazgatója a hírportálnak azt nyilatkozta, hogy a katasztrófavédelem kérésére helyezték el az utasokat szállodájukban: több termet megnyitottak, és vizet, takarót, reggelit biztosítottak számukra. Akinek orvosi kezelésre, gyógyszerre volt szüksége, megoldották a Siófokra szállítását.


A kiégett busz utasaiért szombat reggel indult autóbusz Zsolnáról. A kirándulócsoport az MTI információja szerint még a szállodában tartózkodik.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite