2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKiemelt hatósági ellenőrzések az ünnepek alatt Nógrád megyében

Kiemelt hatósági ellenőrzések az ünnepek alatt Nógrád megyében


A Nógrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Ellenőrzési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket.

nogradmegyeegy


A hivatal weboldalán olvasható tájékoztató szerint a hatóság célja a karácsonyi vásárlások szabályszerű feltételeinek biztosítása, illetve a nem biztonságos termékek kiszűrése. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei év ellenőrzéseinek középpontjában a termékbiztonság, valamint a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelme áll.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriumában vizsgálja többek között a karácsonyi fényfüzérek biztonságosságát, illetve az üzletekben és a piacokon is végez ellenőrzéseket a veszélyes termékek kiszűrésére. Az ellenőrzések elsősorban a széles fogyasztói tömegeket vonzó nagy áruházláncok üzleteire és szupermarketekre, bevásárlóközpontokra koncentrálnak, de a felügyelők jelen vannak a kitelepüléseken, a vásárokon és a piacokon is.


A hatóság többféle szempont szerint végzi az ellenőrzést. Kollégáik figyelik az árfeltüntetés megfelelőségét (a cél az, hogy a vásárló pontos tájékoztatást kapjon a termék áráról). A főosztály a vásárlói megkárosítások kiszűrésére is hangsúlyt fektet, hiszen fontos, hogy a vásárló azt az árat fizesse, amit az akciós újságban vagy a polccímkén feltüntettek. Az akciós ajánlatok valóságtartalma is ellenőrzés alá kerül (vizsgálják az akciós csomagok tartalmát, szankcionálják azt, ha fiktív árkedvezményekkel vagy megtévesztő tájékoztatással találkoznak).


A veszélyes termékek forgalomból történő kiszűrése és kivonása azt a célt szolgálja, hogy a vásárló ne találkozzon nem biztonságos szezonális termékkel, ezen belül „kiemelt figyelem övezi" a fényfüzérek vizsgálatát is.

 

Forrás: SALGÓTARJÁN/NÓGRÁD24

2015-12-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite