2020. február 27., csütörtök - Ákos, Bátor
Keresés a tartalomban
ItthonKiemelt jelentőségű ügynek minősítette a kormány a közszolgálati egyetem új helyének kial

Kiemelt jelentőségű ügynek minősítette a kormány a közszolgálati egyetem új helyének kialakítását


Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány azokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek (NKE) a Ludovika Campuson való elhelyezéséhez kapcsolódó beruházásokkal függnek össze.

kormányalakítás

A kabinet döntése a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Patyi András, az NKE rektora május közepén az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint 2013 végére már az egykori Ludovika Akadémia épületében működhet a közszolgálati egyetem központja, több tanszéke és könyvtára is. A 24 milliárd forintos beruházásra 4,5 milliárd forint költségvetési pénzt ad a kormány, a fennmaradó részt pedig az Európai Unió operatív programjaiból kívánják előteremteni.

ezo_banner

hirdetés

Az NKE jelenleg három helyen működik Budapesten: a központ, valamint a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar a Hungária körúton, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén helyezkedik el, míg a rendőrtiszti képzés a XII. kerületi Farkasvölgyi úton zajlik, a Közigazgatás-tudományi Kar pedig a XI. kerületi Ménesi úton van. A kormány döntése alapján azonban - mondta a rektor - az NKE nagy részét - a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar kivételével - a jövőben az egykori Ludovika Campuson, a XIX. században és a XX. század első felében működő katonai felsősoktatási intézmény ma nagyrészt üres, elhagyatott területén, vagyis az Orczy park környékén helyezik majd el.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite