2020. július 2., csütörtök - Ottó
Keresés a tartalomban
ItthonKiemelt terület lesz a távközlés a magyar EU-elnökség alatt

Kiemelt terület lesz a távközlés a magyar EU-elnökség alatt


unioA 2011-es magyar EU-elnökség kiemelt célja az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség mandátumának meghosszabbítása és a szervezet modernizálása - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szombaton az MTI-vel.


Még pénteken Brüsszelben ült össze az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energia Tanácsának távközlési szekciója, amelyen Magyarország képviseletében Nyitrai Zsolt, infokommunikációért felelős államtitkár azt mondta, hogy a jövő évi magyar elnökség távközlési prioritásai a stratégia, biztonság és frekvencia fogalmai köré csoportosulnak.


A minisztérium tájékoztatása szerint az államtitkár elmondta azt is, hogy a soros elnökség alatt Magyarország kiemelt célja lesz az Európai Unió az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) mandátumának meghosszabbítása és a szervezet modernizálása. Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a meghosszabbítás után nagy hangsúlyt kell helyezni az ENISA feladatainak, funkcióinak bővítésére úgy, hogy a szabályozás megfelelően rugalmas legyen és így kezelni lehessen a legkülönfélébb hálózatbiztonságot fenyegető veszélyeket.


A frekvenciával kapcsolatos ügyek kapcsán Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy az első többéves rádióspektrum-politikai program kiemelt jogalkotási prioritás lesz a magyar elnökség idején. A szakpolitikai program a 2011-2015-ig terjedő időszakra vonatkozik és célja egy EU-szintű koordinált spektrumpolitika kialakítása és a hatékonyabb spektrumgazdálkodás lehetőségének megteremtése, ami a fogyasztók és a vállalatok számára fog előnyt jelenteni.


A tanácsülésen Nyitrai Zsolt meghívta a jelenlévő tagországok képviselőit a 2011. április 14-16. között megrendezendő távközlési miniszterek konferenciájára - olvasható NFM közleményében.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite