2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKiemelt turisztikai támogatást nyert Salgótarján

Kiemelt turisztikai támogatást nyert Salgótarján


A Novohrad - Nógrád Geopark Nonprofit Kft. és Salgótarján megyei jogú város önkormányzata 614 millió forintot nyert kiemelt turisztikai projektére; ebből a pénzből a geopark magyarországi működési területének turisztikai vonzerejét fejlesztik, ami jelentősen hozzájárulhat a látogatók és a vendégéjszakák számának növeléséhez - közölte a városháza az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatában pénteken.

Salgótarján

A városháza tájékoztatása szerint a "Kiemelt turisztikai termék- és attrakciók fejlesztése" című projektre 100 százalékos támogatást nyertek az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatán.

A pályázati kiírás fő célkitűzése volt a régió egyedi értékein - alapvetően a természeti és épített örökségen - alapuló nemzetközi jelentőségű turisztikai vonzerők, termékek és tematikus hálózatok fenntartható fejlesztése. A támogatható tevékenységek között megjelent az aktív- és ökoturizmus fejlesztése is.

A városháza közölte: a nyertes projekt a Novohrad - Nógrád Geopark térségfejlesztő szerepére, ezzel együtt az ökoturizmusra helyezi a hangsúlyt. A főbb központok kialakítására a tervek szerint Salgótarjánban, a "Novohrad - Nógrád Geopark magyar fővárosában" kerül sor, míg a további fejlesztések több mint 30 önkormányzat területét ölelnék fel a salgótarjáni, bátonyterenyei, szécsényi, pásztói és balassagyarmati kistérségekben.

A központokban többek között a geoparki kezdeményezés bemutatásához kapcsolódó funkciók meghonosítása a cél, melyekre Magyarországon idáig igen kevés példa van. Ennek keretében a turisztikai centrumok az új ismeretekre vágyóktól kezdve a kalandot keresőkön át, az aktív turizmus különféle ágait kedvelőkig mindenkinek egyaránt nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget.

A projekt teljes megvalósulása jelentősen hozzájárulhat Salgótarjánnak és térségének turisztikai fejlődéséhez, ami egyben kitörési pontja is lehet a térségnek - teszik hozzá.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság augusztus 7-i ülésén a Regionális Operatív Programok keretében Észak-Magyarországon kilenc projektet támogatott, melyek közül egy másik is érinti Salgótarjánt: a Zagyva kerékpáros turisztikai fejlesztés Boldog és Salgótarján között. Erre a pályázatra 1 millió 139 ezer forint kormányzati támogatást ítéltek meg.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite