2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKifogásolt a levegő minősége Salgótarjánban

Kifogásolt a levegő minősége Salgótarjánban


A magas szálló por (PM10) koncentráció miatt veszélyesnek minősítette Dunaújváros levegőjét az Országos Környezetegészségügyi Intézet. Az OKI értékelése alapján Budapesten, Salgótarjánban, Egerben, valamint a Sajó völgyében is "kifogásolt" a levegő minősége.

SalgĂłtarjĂĄn


Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: a levegőben lévő szálló por miatt a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai jelentősen súlyosbodhattak. Az OKI közlése szerint szerdán 17 óra a szálló por koncentráció folyamatosan csökken Dunaújvárosban, így a csütörtöki mérési adatok alapján pénteken valószínűleg már a tájékoztatási küszöb alatt marad a levegő szennyezettsége a településen.


Az OKI értékelése alapján Budapesten, Salgótarjánban, Egerben, valamint a Sajó völgyében (Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc) is "kifogásolt" a levegő minősége - írta az ÁNTSZ. Hozzátették: a hazai légszennyezettségi helyzet folyamatosan nyomon követhető a oki.antsz.hu/#tab_levego oldalon.


A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index alapján végzik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite