2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonKigyulladt az iskola tetőszerkezete

Kigyulladt egy iskola tetőszerkezete Nyíregyházán


Kigyulladt egy általános iskola tetőszerkezete csütörtökön Nyíregyházán; a nyári vakáció miatt üresen álló oktatási intézményből a tetőn szigetelési munkálatokat végző dolgozók közül ketten enyhe füstmérgezést szenvedtek.

tűzoltók

A tűz a borbányai városrész háromszintes iskolájának bejárat feletti részén, mintegy 200 négyzetméteren pusztított - tapasztalta az MTI munkatársa a helyszínen.

Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy a munkások riasztották a nyíregyházi tűzoltókat, akik hamar megakadályozták a nagy füsttel járó tűz továbbterjedését az épület többi szárnyára, de a tetőfedő anyag alatti üveggyapot sok helyen még mindig füstölög.

A tűzoltók a munkaterületről több gázpalackot is levittek, hogy megakadályozzák esetleges robbanásukat. A főhadnagy tájékoztatása szerint vissza kell bontani az érintett tetőrészt, amelyet meg is kezdtek a tűzoltók, hogy teljesen elolthassák a helyenként izzó gyapotot. A nyíregyházi tűzoltókat egy hajdúnánási egység is segítette.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa arról tájékoztatott, hogy a két munkás enyhe füstmérgezést szenvedett, őket a mentők megfigyelésre a helyi Jósa András Oktató Kórházba szállították. A térségi katasztrófavédelmi szervezet szóvivője szerint a tűzoltás utómunkálatai az esti óráig is elhúzódhatnak.

A nyíregyháza-borbányai általános iskolát mintegy 400 millió forintos költséggel most újították fel, a munkálatokból már csak a tető rendbehozása volt hátra a szeptemberi iskolakezdésig.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite