2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonKigyulladt egy idősotthon, 46 lakót kiköltöztettek

Kigyulladt egy idősotthon, 46 lakót kiköltöztettek


Kigyulladt egy idősotthon a Somogy megyei Vótapusztán hétfő hajnalban; a tűzben senki sem sérült meg, 46 lakót átmenetileg a kadarkúti kollégiumban helyeztek el - közölte a megyei katasztrófavédelem az MTI-vel. Kadarkút polgármestere azt mondta: a kastélyépület lakhatatlanná vált.

tűzoltók

A kép illusztráció!


Gál Attila megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint öt óra után pár perccel riasztották a tűzoltókat az idősotthonhoz, a bejelentés szerint a tetőtérből ropogás hallatszott és füstszag érződött. A tűzoltók nagy erőkkel - hét fecskendővel, egy vízszállítóval és két, magasból mentő járművel - vonultak ki a helyszínre - mondta a szóvivő. Mint arról beszámolt, csaknem 40 tűzoltó még három órával az oltás megkezdése után is a lángokkal küzdött.


Az egykori kastélyépület tetőszerkezete mintegy 200 négyzetméternyi területen a lángok martaléka lett, oltás közben beszakadt a födém, így csak az utómunkálatok után derül ki, hogy az épületbe visszaköltözhetnek-e az otthon lakói, mint ahogy a tűz keletkezésének okára is a szakértői vizsgálat ad választ - mondta Gál Attila.


Karsai József (Fidesz-KDNP), Kadarkút polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: a lakók bizonyosan nem költözhetnek vissza a kastélyépületbe, mert az oly mértékben károsodott, hogy lakhatatlanná vált. A polgármester közlése szerint az otthon lakóit ideiglenesen a város kollégiumában és egy ifjúsági szállón helyezték el, ellátásukról az iskola konyhája gondoskodik.


Az intézmény vezetője már szervezi, hogy a lakókat a megye négy másik idősotthonában helyezzék el - mondta Karsai József. Hozzátette: az átmeneti szállásokon a körülmények hosszabb időre nem megfelelően az ellátottak számára, ezért még a hétfői napon szeretnék megoldani, hogy a gondozottakat elköltöztessék a befogadóhelyekre.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite