2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
NagyvilágKigyulladt egy magyar hajó az Adrián

Kigyulladt egy magyar hajó az Adrián


A Benny Bo névre hallgató, budapesti bejegyzésű motoros hajón tartózkodó magyar férfi égési sérüléseket szenvedett; társa, aki szintén a hajón volt nem sérült meg.

adria


Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy magyar férfi vasárnap éjjel a horvátországi Umagban, amikor kigyulladt az a hajó, amelyiken tartózkodott - közölte honlapján a horvát Tengerészeti, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium.

Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul az MTI-nek kedden elmondta: a férfit a gyors ellátás után Szlovéniába, az izolai kórházba vitték, majd továbbszállították a ljubljanai klinikai központ égési sérülteket ellátó részlegébe. Miután már Izolán felvették vele és kezelőorvosaival a kapcsolatot, ott azt közölték, hogy sérülései nem életveszélyesek.


A konzul hozzátette: a ljubljanai kórház keddi tájékoztatása szerint a férfi állapota kielégítő, várhatóan két-három nap múlva hazaszállíthatják Magyarországra további kezelésekre. Társa, aki szintén a horvát kikötőben horgonyzó hajón tartózkodott, nem sérült meg.

A horvát közlekedési tárca és a balesetről szintén hírt adó horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) honlapján arról adott hírt, hogy az umagi kikötőben egyelőre ismeretlen okból ütött ki a tűz a kilenc méter hosszú, Benny Bo névre hallgató, budapesti bejegyzésű motoros hajón. A vízi járművet a tűzoltók megérkezéséig a kikötő alkalmazottai egy gumicsónakkal kivontatták szabad vízfelületre, így a lángok nem terjedtek át más hajóra, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tenger sem szennyeződött.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2010-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite