2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
NagyvilágKigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító autóbusz Erdélyben

Kigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító autóbusz Erdélyben


A Maros megyei Balavásár közelében pénteken délelőtt kigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító autóbusz, az első hírek szerint a tűznek nincsenek sérültjei.

rendorsegot


Az Agerpres hírügynökség közlése szerint a magyar rendszámú autóbusz a csíksomlyói búcsúra szállított zarándokokat, amikor a Maros megyei Balavásár (Balauser) és Kelementelke (Calimanesti) között kigyulladt. Az utasoknak sikerült elhagyniuk a járművet, mielőtt még a lángok elterjedtek volna.


A Maros megyei katasztrófavédelem szóvivője, Liviu Danciu főhadnagy az MTI-nek elmondta, a tüzet helyi idő szerint 9 óra 37 perckor jelezték, elsőként a balavásári és az erdőszentgyörgyi tűzoltókocsi ért a helyszínre, de két marosvásárhelyről kiküldött tűzoltókocsi is bekapcsolódott az oltásba. Az autóbuszon 71 utas és két sofőr utazott, valamennyiüknek sikerült időben elhagyni a járművet, amely szinte teljes egészében kiégett. Az oltás idején a Balavásár-Szováta országúton mindkét irányban szünetelt a forgalom.


Sagyebó István, Balavásár polgármestere az MTI-nek elmondta, személyesen is járt a helyszínen. Tájékoztatása szerint budapesti zarándokok utaztak az autóbuszon. "Az utaslistát ellenőriztük, meggyőződtünk, hogy mindenki leszállt a buszról" - nyilatkozta a polgármester. Hozzátette, a csomagok egy részét azonban nem sikerült megmenekíteni. "Az oldalsó csomagtérből sikerült kiszedni a csomagokat, de a motorhoz közelebb levő hátsó pótcsomagtartóban megégtek, vagy megsérültek a csomagok" - nyilatkozta a polgármester.


Máté Domokos balavásári önkéntes tűzoltó elsőként érkezett a helyszínre a bejelentés után négy perccel. Az MTI-nek elmondta, annyira gyorsan terjedt a tűz, hogy nem tudták megakadályozni a busz teljes kiégését. A tűzoltó úgy értesült, hogy az utasokért Csíkszeredából küldenek másik autóbuszt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite