2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonKihallgatásra vitték a Főtáv vezérigazgatóját

Kihallgatásra vitték a Főtáv vezérigazgatóját


A nol.hu szerint várhatóan őrizetbe veszi a rendőrség Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját, akit jelenleg hallgatnak ki a BRFK-n.

A Hír TV szerda délben arról számolt be, hogy a BRFK gazdaságvédelmi osztályának nyomozói a Főtáv székházából vitték magukkal a vezérigazgatót. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

A nol.hu - rendőrségi forrásra hivatkozó - információja szerint 180 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják, és egy csepeli lakópark távfűtési hálózatba való bekötésével kapcsolatban hallgatják ki Kovács Lajost.

A Hír TV emlékeztetett: a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló távhőszolgáltató egyik korábbi ügylete miatt a BRFK május végén rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A feljelentést egy magánszemély tette, aki szerint a Főtáv Zrt. jogsértően vett részt egy csepeli lakópark hűtő-fűtő rendszerének kiépítésében.


A Hír TV Célpont című műsora tárta fel, hogy a lakóparkot kivitelező cég igazgatóságában és felügyelőbizottságában több, az MSZP-hez közel álló személy is felbukkant - olvasható a televízió honlapján. A magáncég kivitelező csúszásban volt, amikor a Főtáv a segítségére sietett, és elvégezte helyette a munkát.

A Főtáv Zrt. az MTI-vel szerdán közleményben tudatta: a cég számára nem világos, hogy a vezérigazgatót milyen ügy miatt és milyen minőségben hívta be a rendőrség. Mint közleményükben írták, "a vállalatnál az a normális menet, hogy a vezérigazgató esetleges akadályoztatása esetén két vezérigazgató-helyettes biztosítja a társaság zavartalan működését". Hozzátették: amint további információ áll a rendelkezésükre, ők is tájékoztatják a közvéleményt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-07-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite