2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
SportKihallgatták a Loki exkapitányát

Kihallgatták a Loki exkapitányát


lokiA Nemzeti Nyomozó Iroda a fogadási csalás ügyében kihallgatta Kiss Zoltánt - írja a Nemzeti Sport.


Az NNI továbbra is nagy erőkkel vizsgálódik, és a sportnapilap értesülései szerint a több mint egy éve tartó nyomozás hamarosan eredményre vezet. A sportvezetők és menedzserek meghallgatása után most a játékosokon a sor.
Kiss Zoltán januárban szerződött a görög élvonalbeli Panszerraikoszhoz, és a szombati bajnoki után repült haza, hogy válaszoljon a rendőrök kérdéseire. A Loki korábbi csapatkapitánya a kihallgatás tényét elismerte, arra azonban nem válaszolt, hogy mire voltak kíváncsiak a nyomozók.


A Nemzeti Sport információi szerint az NNI munkatársai a 2009. szeptember 20-án lejátszott DVSC-Fiorentina (3-4) Bajnokok Ligája-mérkőzésről faggatták tanúként Kiss Zoltánt. A futballistát 2010 májusában az UEFA illetékesei a bochumi ügyészség nyomozóinak bevonása mellett már kihallgatták.


Egy védett tanú állítása szerint a találkozó előtt ismeretlenek ajánlatot tettek Vukasin Polekszicsnek, a Debrecen kapusának az összecsapás manupilálását kérve. A tanú elmondta: Polekszics nem fogadta el a százezer eurót, de mivel nem jelentette az esetet, az UEFA jövő év nyaráig eltiltotta, és ezt tette az ügybe - a védő szerint ártatlanul - belekeveredett Mészáros Norberttel is, aki az év végéig nem futballozhat.

A bochumi bíróság szóvivője korábban a Népszavának elmondta: a Fiorentina elleni BL-mérkőzéssel kapcsolatban Vukasin Polekszics az egyetlen gyanúsított. A montenegrói válogatott hálóőrnek egy közvetítőn keresztül Bécsben 100 ezer eurót akartak átadni a csalók, de az ügylet meghiúsult, mert egy másik banda megelőzte őket, és már lefizette a kapust. A vádlottak, Ante Sapin és társai vallomásukban nem tértek ki az összeg nagyságára, csak arra, hogy az első 20 percben három gólt kellett kapnia a Debrecennek. Több mint gyanús, hogy a 4-3-as firenzei győzelemmel végződött meccsen az olaszok éppen a 20. percben szerezték a harmadik találatukat.

 

Forrás: Nemzeti Sport/HÍR PORT24

2011-02-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite