2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonKihelyezett kormányszóvivői az árvíz sújtotta térségből - Annyi pénz lesz a védekezésre,

Kihelyezett kormányszóvivői az árvíz sújtotta térségből - Annyi pénz lesz a védekezésre, amennyi kell


Rendkívüli árvíz sújtja Észak-Magyarországot - mondta az Ócsanálason tartott rendkívüli kormányszóvivői tájékoztatón Nagy Anna kormányszóvivő. A kormány rendelkezésre bocsátja azt a 1,5 milliárd forintos keretet, amit az árvíz sújtotta térségek önkormányzatai a védekezésre fordíthatnak - tette hozzá Nagy Anna.


Ódor Ferenc a Borsod megyei Körgyűlés elnöke azt mondta: a térségben minden eddiginél nagyobb árvízszinteket mértek. Most a legsúlyosabb a helyzet Ócsanálason, ahol 360 ember él, és ha az eső továbbra is esik, akkor elképzelhető, hogy az egész település lakosságát evakuálni kell, de erről csak holnap döntenek.

Ódor hozzátette: ötezer ember dolgozott a gátakon, hogy megvédjék az árvíz sújtotta településeket a víztől. A megyében 100 ember kellett eddig kitelepíteni.
Ódor Ferenc azt mondta: tudják tartani a töltéseiket, bordás megtámasztást végeznek, jelen vannak a védekezésben a tűzoltóság és a honvédség erő is.


Ócsanálos területére 30-50 milliméter csapadékot ígérnek a következő napokra, a közgyűlés elnöke szerint legkorábban holnap tud arról nyilatkozni, hogy milyen további óvintézkedésekre van szükség .
Nagy Anna kormányszóvivő arra a kérdésre, hogy mennyi pénz van a védekezésre, azt mondta: „annyi pénzt lesz, amennyire szükség van, emberek nem maradhatnak fedél nélkül" - tette hozzá.

 

2010-06-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite