2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonKijátszott egy rendeletet a West-Balkán

Kijátszott egy rendeletet a West-Balkán


diszkotragedia02Budapest Főváros Kormányhivatal szerint a szórakozóhely a kereskedelmi tevékenységek végzéséről szóló rendeletet nem tartotta be, a hivatal utasította az VI. kerületi önkormányzatot, hogy egy napon belül hozzon döntést a West-Balkán ügyében.


A West Balkán Kft. kijátszotta a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletet - közölte a Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán az MTI-vel. A Pesti Imre kormánymegbízott által aláírt közlemény szerint a hivatal - mint másodfokú hatóság - azonnal hozzáfogott a hatáskörének megfelelő vizsgálatokhoz.

Az ellenőrzés során a kormányhivatal megállapította: az elsőfokú hatóságként eljáró VI. kerület Terézváros Önkormányzat jegyzőjének hivatalból tudomása volt arról, hogy a szórakozóhely a bejelentésben közölt feltételektől eltérő nyitvatartási idővel működik. Helyszíni jegyzőkönyvében a jegyző intézkedett is a bezárás érdekében, ám a végrehajtás elmaradt.


A kormányhivatal kedden, felügyeleti jogkörét gyakorolva, utasította az önkormányzatot, hogy a kereskedelmi tevékenység ügyében egy napon belül hozzon döntést és gondoskodjék annak végrehajtásáról.


A szabályozási hátteret megvizsgálva a hivatal megállapította, hogy az ide vonatkozó 210/2009. Kormányrendelet az indokoltnál nagyobb mozgásteret enged, így lehetőséget nyújt a szabályok kijátszására. A vizsgálat eddigi eredménye alapján a West Balkán Kft. is ezt tette.

A Budapest Főváros Kormányhivatala az ügymenetek gyorsítása és a jobb átláthatóság érdekében kezdeményezi a törvényi szabályozás szigorítását, továbbá javaslatot tesz egyes szakhatósági jogkörök egyesítésére. A hivatal részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak, barátainak - áll a közleményben.


Szabadlábra helyezték a diszkótragédia négy gyanúsítottját>>>


West-Balkán-ügy: újabb személyt vettek őrizetbe?>>>

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite