2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
ItthonKi kell adni a közmunkával kapcsolatos számlakivonatokat

Pusztaottlakának ki kell adnia a közmunkával kapcsolatos számlakivonatokat


Pusztaottlakának a közmunkaprogrammal kapcsolatos bankszámlakivonatokat is ki kell adnia Szél Bernadett (LMP) országgyűlési képviselőnek - így határozott másodfokon a Gyulai Törvényszék kedden.

közmunk

A Gyulai Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: jogerős határozat született a Gyulai Törvényszéken a Szél Bernadett felperes által Pusztaottlaka polgármesteri hivatala ellen közérdekű adat kiadására kötelezés iránt indított polgári peres eljárásában.

Az LMP-s politikus azért fordult bírósághoz, mert több bejelentés érkezett hozzá a településről és környékéről, hogy Simonka György polgármester a saját érdekeltségébe tartozó területeken foglalkoztat embereket közmunkaprogram keretében, méltatlan körülmények között. Miután személyes kérésre az önkormányzattól nem kapott teljes körű tájékoztatást az ügyről, Szél Bernadett a bírósághoz fordult, azt kérve, hogy a bíróság kötelezze az alperest a közmunkaprogramra vonatkozó adatok, valamint a bankszámlakivonatok kiadására.

A Gyulai Városi Bíróság október 2-án első fokon kötelezte az alperest, hogy 15 napon belül adja ki Szél Bernadettnek az arra vonatkozó adatot, hogy biztosít-e Simonka György polgármester vagy közeli családtagja ingatlant a Pusztaottlaka gesztorálásával működő közmunkaprogram számára. Az ítélet indokolása szerint az önkormányzat gazdálkodási tevékenysége során kötött szerződései, így a közmunkaprogram során, azaz a közfoglalkoztatási jogviszony létesítésére megkötött szerződések és az azokkal kapcsolatos adatok ugyanis közérdekű adatok, amelyek kiadását az igénylő alappal kérheti. Az elsőfokú bíróság a bankszámlakivonatok nyilvánosságra hozatalára vonatkozó kereseti kérelmet azonban - banktitokra hivatkozva - elutasította.

A törvényszék részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, és kötelezte a pusztaottlakai önkormányzatot arra is, hogy 15 napon belül adja ki Szél Bernadettnek a 2011. évi bankszámlakivonatait, a meg nem ismerhető adatok felismerhetetlenné tételével.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-11-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite