2020. május 30., szombat - Zsanett, Janka
Keresés a tartalomban
ItthonKilencezer budapesti rászoruló részesül élelmiszersegélyben

Kilencezer budapesti rászoruló részesül élelmiszersegélyben


Az idei EU-élelmiszersegély-osztás során összesen kilencezer budapesti, létminimum alatt élő, illetve kisnyugdíjas részesül tartós élelmiszercsomag-adományban; hétfőn mintegy háromezer rászoruló vehette át a segélycsomagot az Ökumenikus Segélyszervezettől.

elelmiszerosztas

Képünk illusztráció!


A segélyszervezet munkatársai Soroksáron 1200, egyenként 8-10 kilogrammos élelmiszercsomagot osztottak ki, amelyek lisztet, tésztát, omlós kekszet és diókrémet tartalmaznak. A továbbiakban hatezer rászorulónak további 19 tonna adományt adnak át a fővárosban - közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.


Az Európai Unió által finanszírozott EU-élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Az országos akció keretében az EU-s forrásból előállított élelmiszereket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a vele szerződött segélyszervezetek, például az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével juttatja el a magyarországi rászorulók részére.


A segélyszervezet nyolcadik éve vesz részt az EU-élelmiszersegélyek kiosztásában, tevékenysége kiterjed az ország összes megyéjére. Idén összesen 1800 tonna adományt juttatnak el önkéntesei 400 település mintegy 500 000 rászorulójához.


A programban már Győrben, Pápán, illetve a városok kistérségében volt osztás, valamint Komáromban és környékén adtak át csomagokat. Ezután Zala, Somogy, Baranya és Tolna megyei helyszínek következnek.


A szervezéshez szükséges forrásokat a szervezet adományokból finanszírozza, a támogatási formákról a www.segelyszervezet.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite