2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
NagyvilágKilenc kiló kokainnal bukott le az 50 éves magyar nő Peruban

Kilenc kiló kokainnal bukott le az 50 éves magyar nő Peruban

drogŐrizetbe vettek egy magyar nőt a héten a perui főváros, Lima nemzetközi repülőterén, mert több mint kilenc kilogramm kábítószert találtak nála - közölte a perui rendőrség kábítószer-ellenes részlege.


A közlés szerint a gyanúsított egy 50 éves nő; 9,44 kilogramm kokaint találtak a nála lévő dupla fenekű bőröndben. A magyar nővel együtt hat külföldi feltételezett kábítószer-csempész akadt fenn a héten a limai repülőtéren, három spanyol, egy holland és egy német állampolgár. Fejenként 6,5-14,4 kilogramm kokaint találtak náluk. A legfiatalabb gyanúsított a holland őrizetes, 18 éves, a legidősebb az egyik spanyol, egy 48 éves férfi.

A csempészek közül az egyik spanyol folyékony halmazállapotban, samponosflakonokban próbálta kijuttatni a kokaint a dél-amerikai országból. Egyik honfitársa élelmiszer közé rejtette el - csakúgy, mint a német csempész -, míg a fiatal holland ruhába itatva akarta kicsempészni a drogot. Elkaptak egy perui állampolgárt is, aki összesen másfél kilogramm kokaint nyelt le kapszulákban.

Kolumbia után Peru a második legnagyobb kokacserje-termesztő a világon; a dél-amerikai országban grammonként néhány dolláros áron beszerezhető kokaint Európában sokszoros áron lehet továbbadni.

Két és fél éve a perui kormány tervbe vette, hogy jelentősen megkönnyíti a Peruban elítélt külföldiek kiadatását, hogy mérsékelje a büntetés-végrehajtásra fordított állami kiadásokat, és csökkentse a börtönök túlzsúfoltságát. 2008 szeptemberében 1100 külföldi ült börtönben a dél-amerikai országban; több mint kétharmaduk kábítószer-csempészés miatt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-04-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite