2020. július 7., kedd - Appolónia
Keresés a tartalomban
ItthonKilencvenszer szúrt az ácsi családgyilkos

Kilencvenszer szúrt az ácsi családgyilkos


VéreskésElőször élettársát, majd annak két gyermekét ölte meg az a 28 éves férfi, aki ezt követően önmagával is végzett a Komárom-Esztergom megyei Ácson - mondta el az ORFK szóvivője.


Makula György ismertetése szerint a férfi megvárta, míg a család aludni megy, ez után ölte meg a nőt 12 késszúrással. A helyszíni szemle alapján az áldozat felébredt és megpróbált védekezni - tette hozzá.
Az elkövető ezt követően átment egy másik szobába, ahol a gyerekek aludtak, és velük is végzett. Az egyik kisfiú testén 30, a másikon 50 szúrásnyomot találtak.


Végezetül a férfi megfürdött, tiszta ruhát vett, és felakasztotta magát - közölte a szóvivő.
Egyúttal négy másik kést helyezett el a felső szintre vezető lépcsőn - fűzte hozzá.
A szóvivő a tett feltételezhető okaként a család kilátástalan anyagi helyzetét, illetve a pár megromlott élettársi viszonyát nevezte meg.


A felfedezés körülményeit ismertetve kitért arra is, hogy a férfi testvére szerdán többször is próbálta hívni a családot, majd miután nem tudott velük telefonon beszélni, csütörtökön elment a házukhoz. Az épületbe nem sikerült bejutnia, ezért hívta a rendőröket, akik betörték az ajtót, és ekkor tárult a szemük elé a szörnyű látvány.
Makula György beszélt arról is, hogy elkövetés idejét igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, de támpontot nyújthat, hogy kedden este még látták a családot a ház udvarán, szerdán viszont már nem.


A szóvivő egyaránt cáfolta azokat a felröppent híreket, hogy az ORFK magához vonta volna a nyomozást, hogy a helyszínen lett volna egy ötödik személy is, illetve, hogy amikor kollégái bejutottak a házba, még bárki élt volna az áldozatok közül.
Azt viszont elmondta: a férfit múlt héten szombaton egy öngyilkossági kísérlet után beszállították az esztergomi kórházba, de onnan másnap önszántából távozott.


Arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a kórház eljárását vizsgálják-e, ahogy arra sem válaszolt, hogy a gyermekek felébredtek-e a dulakodásra.


Azt viszont elmondta, hogy a férfi nem hagyott búcsúlevelet.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite