2018. november 14., szerda - Aliz
Keresés a tartalomban
ItthonKilép az MSZP-ből Simon Gábor és tisztségeiről is lemond

Kilép az MSZP-ből Simon Gábor és tisztségeiről is lemond


Minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselőjelöltségtől és február 12-i hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról Simon Gábor. Ezt a politikus közölte csütörtökön az MTI-vel.

Simon Gábor


Simon Gábor közleményében azt írta: a személyéhez kötődő összeggel el tud számolni, a pénz eredetének semmilyen közéleti, politikai aspektusa nincs. Így, a XVIII. kerülettel kapcsolatos találgatásoknak sincs alapjuk - rögzítette. "Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki" - fogalmazott, hozzátéve: minden, a helyzet tisztázását segítő eljárást és vizsgálatot vállal és segít.


Az MSZP-t kampányidőszakban irányító országos választási bizottság csütörtök délután tárgyal az ügyről, az ülésen nem vesz részt Simon Gábor. Mesterházy Attila szerint biztos, hogy nem az MSZP pénze van Simon Gábor eltitkolt bécsi számláján. A szocialista párt elnöke erről csütörtökön beszélt Budapesten újságíróknak, közölve azt is, ha igazak a külföldi bankszámláról szóló hírek, akkor a szocialista elnökhelyettesnek nincs helye az MSZP-ben.


A Hír TV honlapján látható, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren készült felvételen a politikust megkérdezték arról, tudja-e, honnan származik az eltitkolt negyedmilliárd forintnak megfelelő összeg. Mesterházy Attila közölte, fogalma sincs róla, tájékozódnia kell, de a nap folyamán mindenképpen lezárják ezt az ügyet.  Szerdán a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.


Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője budapesti rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta: A mentelmi jog felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészség által tavaly november óta folytatott nyomozás eredményeként indítványozta. Simon Gábor egy ausztriai pénzintézetnél nyitott értékpapírszámlára 2008 januárjában 575 ezer eurót, majd 2009 áprilisában további 169 ezer amerikai dollárt helyezett el készpénzben. A számlán tavaly októberben az akkori árfolyamon 228 millió forint volt. Simon Gábor az elmúlt évekre vonatkozó adónyilatkozataiban egyetlen esetben sem szerepeltette a külföldi betétszámlán elhelyezett megtakarításait - közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője.


Az ügyről a Magyar Nemzet írt először, kedden.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

 

2014-02-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite