2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonKinevezik ma az új minisztert és államtitkárokat

Kinevezik ma az új minisztert és államtitkárokat; frakcióvezetőt választ a Fidesz


Ma nevezi ki Áder János köztársasági elnök tárca nélküli miniszterré Varga Mihályt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá Lázár Jánost, a Miniszterelnökség másik két államtitkárává pedig Szijjártó Pétert és Győri Tibort. Rogán Antal személyében pedig új vezetőt választ a Fidesz parlamenti frakciója.

Áder János_beiktatás

Az államfő délután a Sándor-palotában nevezi ki június 2-i hatállyal az új minisztert és államtitkárokat. Varga Mihály - Fellegi Tamás utódjaként - az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalásokat irányítja majd tárca nélküli miniszterként. Őt az eddigi Fidesz-frakcióvezető, Lázár János váltja a Miniszterelnökség élén.

Szijjártó Péter, Orbán Viktor kormányfő jelenlegi szóvivője államtitkárként a miniszterelnök nemzetközi kapcsolataiért felel, Győri Tibor pedig jogi munkát végez majd. Azt, hogy Szijjártó Péternek lesz-e utódja a szóvivői poszton, és ha igen, ki, egyelőre nem tudni, az azonban biztos - mint arról Lázár János beszámolt a Délmagyarországnak -, hogy a Miniszterelnökségen ezentúl lesz egy parlamenti és egy stratégiai helyettes államtitkárság, valamint egy koordinációs csoport is. Utóbbi azon fog dolgozni, hogy a vidék, a választókörzetek érdekei érvényesüljenek.

A Fidesz-frakció új vezetőjéről, Rogán Antalról is ma döntenek: az V. kerület polgármesterét, a parlament gazdasági bizottságának elnökét várhatóan délelőtti ülésén választja meg vezetőjének a kormánypárti képviselőcsoport Lázár János helyére.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite