2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
BulvárKirályi világpremieren mutatták be a jubileumi Bond-filmet Londonban

Királyi világpremieren mutatták be a jubileumi Bond-filmet Londonban


Királyi világpremieren mutatták be kedd este Londonban a legújabb James Bond-epizódot. A patinás nyugat-londoni Royal Albert Hallban rendezett fényes bemutatón egyben őfelsége leghíresebb titkosügynökének 50. születésnapját is ünnepelték, az első Bond-film ugyanis 1962 októberében került a mozikba.

James Bond


A jelenlegi Bond, vagyis a 44 esztendős Daniel Craig - aki a Skyfall című epizódban harmadszor alakítja a rettenthetetlen ügynököt - még nem is élt, amikor a Sean Connery megszemélyesítette első Bond fél évszázada megjelent a filmvásznon az akkor 36, ma 86 esztendős II. Erzsébet királynő szolgálatában. A jubileumi Bond-évet azonban még különlegesebbé teszi, hogy a golyó-, ütés- és robbanásálló szuperkém nemrégiben - most első ízben - valóban találkozott az uralkodóval.


Az idén ugyanis London rendezte a nyári olimpiai játékokat, és a világszerte hatalmas sikert aratott nyitóünnepély legnagyobb visszhangot kiváltó eleme volt az a négy és fél perces - a kelet-londoni Olimpiai Stadion kivetítőin a globális tévéközvetítéssel egy időben bemutatott - filmjelenet, amelyben a királynő és a legendás 007-es ügynök együtt indult helikopterrel a londoni Buckingham-palotából az arénába. A jelenetben a stadion fölé érve, a brit nemzeti lobogó színeiben pompázó ejtőernyőiket kibontva egymás után "kiugrottak" a gépből.


Abban a pillanatban, ahogy "leértek", az uralkodó - a megnyitó 80 ezres közönségének egetverő ovációja közepette - megjelent a stadion királyi páholyában, mégpedig pontosan ugyanabban a ruhában, amelyet a filmjelenetben is viselt. Azóta hivatalosan is kiderült, hogy egészen a helikopteres részig valóban a uralkodó alakította saját magát, első ízben szerepet vállalva egy nem dokumentumjellegű filmben. Az ejtőernyős ugrást természetesen kaszkadőrök vállalták az idős királynő és Craig helyett.


A királyi család a Royal Albert Hall szerda hajnalba nyúló fényes premiergáláján is magas szinten képviseltette magát, megjelent ugyanis a díszvendégek élén Károly trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő. Craig a bemutató előtt a BBC-nek kijelentette: jóllehet harmadszor alakította James Bondot, ilyen nagyszabású premierben még nem volt része. "Ez eddig a legnagyobb és legjobb" - jellemezte a 23. Bond-epizód londoni bemutatóját a címszereplő.


Az előzetes brit sajtókritikák a filmet is felsőfokú jelzőkkel illették; volt olyan szakíró, aki egyenesen az eddigi legjobb Bond-filmnek nevezte a Skyfallt. Az alkotás pénteken kerül a brit mozikba, az Egyesült Államokban november elején mutatják be. Az előző, Quantum of Solace címmel 2008-ban bemutatott Bond-epizód megdöntötte az első hétvégi brit bevételi rekordot, a nézők ugyanis 15,5 millió fontot (5,5 milliárd forintot) hagytak a mozik jegypénztáraiban az első nyilvános vetítést követő hétvégén.


Az eddigi 22 Bond-epizód összesen csaknem ötmilliárd dollár bevételt termelt, és ezzel a sorozat - legalábbis anyagi szempontból - minden idők legsikeresebb filmeposza.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-10-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite