2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
NagyvilágKirúgták a cápával birkózó gyerekmentőt, mert betegállományban hősködött

Kirúgták a cápával birkózó gyerekmentőt, mert betegállományban hősködött


Azonnali hatállyal menesztették állásából azt a walesi férfit, aki januárban cápával birkózott gyerekek megmentéséért egy ausztráliai strandon. Az ok: betegállományban hősködött.

capa

Képünk illusztráció!


A 62 éves Paul Marshallsea elbocsátó levelében indoklásként az szerepelt, hogy munkavégzésre ugyan képtelen volt, de arra nem, hogy Ausztráliába utazzon és cápával birkózzon. Ugyancsak "repült" a férfi 56 éves felesége. Mindketten ugyanannál a gyermekalapítványnál dolgoztak és mindketten betegszabadságon voltak munkájuk okozta stresszre hivatkozva. Ennek kipihenése végett utaztak két hónapos üdülésre Ausztráliába, ám balszerencséjükre a férfiból világhírű hős lett. Egy grillpartiról rohant a vízbe, amikor meghallotta, hogy többen cápát kiáltanak. Amikor meglátta, hogy a sekély vízben valóban veszélyes ragadozó portyázik, ráadásul pancsoló kisgyerekekhez egészen közel, berohant a vízbe, majd a farkuszonyánál megragadta a kétméteres cápát, és a mélyebb vízbe húzkodta. Az állat nem örült neki, kis híján beleharapott a férfi lábába, aki viszont fürgébb volt, és elugrott előle, majd pedig szerencsésen kiszaladt a térdig érő vízből a partra.


Az egészet lencsevégre kapta egy tévéstáb, amely véletlenül épp a közelben forgatott, a videó azután világszerte ismertté vált, és a férfi munkáltatói is megtekintették. "Ha nem rohantam volna a gyerekek megmentésére, még mindig lenne állásom, és a feleségemnek is. Egy gyerekalapítványtól inkább gratulációt várhatna el az ember, nem pedig azt, hogy szó nélkül kirúgják" - idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap. Marshallsea-t korábban többször is kitüntették jótékonysági munkájáért.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite