2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonKirúgták állásából, mert részt vett Schmitt lemondását követelő demonstráción

Kirúgták állásából, mert részt vett Schmitt lemondását követelő demonstráción


A Lehet Más a Politika megdöbbenéssel értesült arról, hogy egyik tagját politikai véleményének kinyilvánítása miatt egyik napról a másikra kirúgták az állásából - közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel, tudatva: Bálint Gergelyt, az LMP keddi - Schmitt Pál államfő lemondását követelő - tüntetésének házigazdáját szerdán elbocsátották.

flashmob


Az LMP hozzátette, "az egyébként köztiszteletnek örvendő Máltai Szeretetszolgálat vezetősége leplezni sem igen próbálta, hogy a szociális munkásként dolgozó ellenzéki párttagot politikai nézetei miatt távolították el" a flashmob (villámcsődület) utáni reggelen. A legmegdöbbentőbb, hogy arra hivatkoztak, politikai tevékenysége összeegyeztethetetlen a segélyszervezet alapvetően katolikus beállítottságával - fogalmaztak.


"Mintha nem a bibliai 7. és 8. parancsolatot súlyosan megsértő köztársasági elnök volna a bűnös, hanem az, aki ezt nem hagyja szó nélkül" - írták, felvetve: vajon mennyire egyeztethető össze a keresztény tanítással és az elemi erkölcsi normákkal egy szakmailag kiválóan teljesítő, próbaidőn lévő szociális munkás azonnali hatállyal történő elbocsátása?


Az ellenzéki párt szerint "ott tartunk, hogy már le sem kell szólni a pártközpontból, a politikai megfelelési kényszer ott buzgólkodik egyre több munkaadóban, beszivárog az egyetemekre, az emberek cenzúrázzák saját gondolataikat". "Teljesen világos, hogy a Fidesz a rendszerváltás előtti kor utolsó maradványa" - zárul a közlemény.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite