2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKirúgták Bátonyterenye fideszes alpolgármesterét

Kirúgták Bátonyterenye fideszes alpolgármesterét

 

A hétfőn megtartott Bátonyterenye rendkívüli Képviselő Testületi ülésén 10 igen egy tartózkodó szavazattal megvonták Horváth Tibor alpolgármesteri kinevezését és egy hónapra a választásokig Gembiczki Ferencet bízták meg az alpolgármesteri feladatok ellátására. Nógrád24.hu-nak nyilatkozott a város polgármestere és a most kirúgott alpolgármester is.

bterenye

Úgy tűnik, a Bátonyterenyén nem csitul a Fidesz botrány. Ahogy már hírportálunk beszámolt arról Horváth Tibor a város most visszahívott alpolgármestere visszalépett a jelöltségből, majd bejelentette, hogy független polgármesterjelöltként indul az őszi Önkormányzati választásokon.


A mai napon rendkívüli testületi ülést tartottak Bátonyterenyén. A rendkívüli testületi ülés összehívását az indokolta, hogy a múlt héten Horváth Tibor Bátonyterenye alpolgármestere visszalépet a Fidesz jelöltségéből és független polgármesterjelöltként szándékozik indulni az őszi Önkormányzati választásokon. A testületi döntés értelmében a mai napon 10 igen, egy tartózkodó szavazattal megvonták Horváth Tibor alpolgármesteri kinevezését és egy hónapra Gembiczki Ferencet bízták meg, hogy ellássa a város alpolgármesteri teendőit. Információink szerint a rendkívüli testületi ülésen Horváth Tibor nem vett részt.

 

Nagy-Majdon József Bátonyterenye fideszes polgármestere a Nógrád24-nek azt mondta, hogy a teljes indokát annak, hogy Horváth Tibor visszalépet, az őt jelölő szervezet színeiből nem tudják. Egyben a polgármester elmondta, hogy az alapszabályuk értelmében automatikusan megszűnésre került Horváth Tibort párttagsága - melynek hat évig városi elnöke volt- , ugyanis nem lehetséges az, hogy a párton belül valaki szembe induljon a Fidesz által indított jelölttel. Hozzátette, mivel vele szemben indul a polgármesteri székért, ezért megingott a bizalma Horváth Tiborban.


Ezzel indokolta Nagy-Majdon az alpolgármester visszahívását. A polgármester lapunknak elismerte, hogy valóban volt konfliktus, feszültség közte és a most menesztett alpolgármester között. Nagy-Majdon József hírportálunknak elmondta, hogy a lehető legjobb jelöltet sikerült állítaniuk Horváth Tibor helyett a maconkai ötös számú választókerületben Letovai Zoltán személyében, akinek közel két óra alatt gyűlt össze a szükséges támogatói aláírás.

Bátonyterenye polgármestere cáfolta azokat az értesüléseket, hogy Horváth Tibor feleségét azonnali hatállyal kirúgták munkahelyéről a Bátonyterenyei Ady Endre Művelődéi Központból. Bátonyterenye polgármestere hírportálunktól feltett kérdésre, hogy mi igaz abból, hogy az alpolgármester Renault hivatali kocsiját megrongálták és a kipufogó csőbe purhabot fújtak azt a választ kaptuk, hogy hivatalosan nem tud az eseményről, de amennyiben megtörtént abban az esetben nagyon sajnálja, hogy Bátonyterenyén ilyen megtörténhet. A polgármester lapunknak azt mondta az ügyben azért nem tett eddig feljelentést, mert hivatalos megkeresés a mai napig hozzá nem érkezett az üggyel kapcsolatosan.

 

Információink szerint még tartott a rendkívüli testületi ülés addig a kirúgott alpolgármester kertje végében kigyulladtak a méhkaptárak. Ezért volt akadályoztatva a testületi ülésen való részvételben. Hírportálunk a tűzesettel kapcsolatosan megkereste a Nógrád Megyei Katasztrófavédelem sajtóreferensét, Angyal Esztert, aki a tűzeset tényét hírportálunknak megerősítette és elmondta, hogy a tűzesettel kapcsolatosan vizsgálatot indítottak.

A Nógrád24-nek nyilatkozott a most menesztett alpolgármester, Horváth Tibor, aki lapunknak elmondta, hogy valóban elindult független polgármester jelöltként. Az ehhez szükséges aláírásokat két nap alatt összegyűjtötte. „Azt szeretném, hogy valódi szakértelemen alapuló városvezetés legyen, minden területen, minden lehetőséget kihasználva" - mondta Horváth Tibor polgármesterjelölt. Az őt ért károkkal kapcsolatban kiemelte, hogy mind a hivatali személyautó megrongálása, mind pedig a tűzeset kapcsán ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A családjával kapcsolatosan nem kívánt nyilatkozni, a magánélet védelme érdekében.

Nógrád24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite