2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye„Kisebbségi nap” Balassagyarmaton

„Kisebbségi nap" Balassagyarmaton

A TKKM diákok részére tartott rendezvényt a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

kisebbseginap

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munakacsoportja 2014. október 22-én a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban tartotta meg a „Kisebbségi Nap" elnevezésű rendezvényét a Mikszáth Kálmán Gimnázium, Szakközépsikola és Szakiskola diákjai részére. A rendezvény célja elsősorban a roma fiatalok figyelmének felkeltése a rendőri hivatás iránt, a fiatalok rendészeti pályára történő toborzása, a rendvédelmi szervek tevékenységének bemutatása mellett a bűn- és baleset-megelőzésre nevelés.

A rendezvényt Ferencsik Raymond r. alezredes, rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, és egyben köszöntötte a résztvevőket. Beszédében beszámolt a 2011-ben megalakult Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport tevékenységéről, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőivel történő folyamatos és hatékony kapcsolatartásról, együttműködésről. Beszámolt továbbá arról, hogy az elmúlt évben az együttműködés keretében számos bűn- és baleset-megelőzési rendezvény megtartására került sor, elsősorban azon általános és középiskolákban, ahol nagyobb számban tanulnak hátrányos helyzetű tanulók.

Ezt követően a művelődési ház területén - egymással párhuzamosan - több helyszínen megkezdődött a különféle programok lebonyolítása. Makula György r. őrnagy, az ORFK Kommunikációs Szolgálat főosztályvezető-helyettese a rendőri hivatásról és a roma kultúráról tartott előadást az érdeklődők számára. Megítélése szerint nagyon fontos, hogy a romák közül minél többen dolgozzanak a rendvédelmi szerveknél, mivel ennek pozitív üzenete van az előítéletesség mérséklése terén is.

A „Tolerancia, másság" - bűnmegelőzési előadás, továbbá az „Élőben a tárgyalóteremből" című rendőrségi, bűnmegelőzési szakemberek által tartott speciális kábítószer-prevenciós program mellett a fiatalok rendőrségi kutyás bemutatót is láthattak, továbbá a „részegszemüveget" is kipróbálhatták.

A rendezvényen érdeklődő tanulók részére hasznos és tartalmas szórakozást teremtettek a szervezők.Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite