2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonKisebb szóváltás Navracsics és Lázár között

Kisebb szóváltás Navracsics és Lázár között


NavracsicsA miniszterelnök-helyettes nem tartja jónak, ha kódexszerű jogszabályok is egyéni képviselői indítványként kerülnek a parlament elé. Lázár János frakcióvezető erre reagálva úgy nyilatkozott, köszöni Navracsics Tibor véleményét.


Nagyobb frakciófegyelmet kellene tartani a kormánypárti képviselőcsoportban Navracsics Tibor szerint. A miniszterelnök-helyettes ugyanis - mint az a Figyelőnek adott interjúból kiderül - nem tartja jónak, ha kódexszerű jogszabályok is egyéni képviselői indítványként kerülnek a parlament elé. Lázár János Fidesz-frakcióvezető erre reagálva úgy nyilatkozott, köszöni Navracsics Tibor véleményét, majd hozzátette: "az emberek gyors változásokat akarnak, nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre".


A Figyelő csütörtökön megjelent számában arra a kérdésre, hogy szerinte meddig marad meghatározó a mostani kormányzati ciklusban az egyéni képviselői indítványokon alapuló törvényalkotás. Navracsics Tibor azt mondta: egy ilyen nagy létszámú kormánypárti frakciónál szükségszerűnek tartja, hogy sok egyéni képviselői indítvány születik. "Semmiképpen nem tartom viszont jónak, ha átfogó, kódexszerű jogszabályok is ilyen módon kerülnek a parlament elé. Ebben a tekintetben mindenképpen szükség van a frakcióvezetés részéről a nagyobb együttműködési készségre, és arra is, hogy nagyobb fegyelmet tartsanak a frakcióban" - fejtette ki a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki Lázár János előtt látta el az akkor még ellenzéki Fidesz frakcióvezetetői teendőit.


Lázár JánosEzzel összefüggésben Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője úgy nyilatkozott: minden fideszes képviselőtársa nevében köszöni Navracsics Tibornak a parlamenti frakció munkájáról mondott véleményét. "Észrevételeit megszívleljük, azokat napi munkánkban hasznosítani fogjuk. Megnyugtatjuk a miniszter urat, hogy a miniszterelnök és kormánya elvárásainak megfelelően kívánjuk a továbbiakban is végezni feladatainkat" - hangsúlyozta. Felidézte, Orbán Viktor a frakció megalakulásakor jelezte, hogy egy határozott, cselekvőképes, dinamikus képviselőcsoporttal kíván együtt dolgozni. "Mi erre szerződtünk, és azóta is tartjuk magunkat ehhez a vállalásunkhoz" - tette hozzá. Lázár János szerint azonban ennél is fontosabb, hogy az emberek gyors változásokat akarnak, "nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre".


"Tőlünk, képviselőktől naponta számon kérik azokat a vállalásainkat, amelyekért tavaly áprilisban bizalmat kaptunk. A választóktól már nem lehet több türelmet kérni, valakinek most már dolgoznia is kell" - mondta, szavait azzal zárva: "nekünk a választóinknak kell megfelelnünk, bár ebben nyilvánvalóan Navracsics miniszter úrral is egy állásponton vagyunk".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite