2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
NagyvilágKis híján összeütközött három repülőgép

Kis híján összeütközött három repülőgép a washingtoni repülőtér közelében


Kis híján összeütközött három amerikai belföldi utasszállító repülőgép a Ronald Reaganről elnevezett washingtoni repülőtér közelében - közölte csütörtökön a The Washington Post.

reptéri káosz01

A lap szerint csak néhány másodpercen múlt, hogy a járművek nem ütköztek össze a levegőben. A kedden kora délután történt incidens ügyében az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálatot indított. Mindhárom repülőgépet, amelyek fedélzetén összesen 192 főnyi utas és személyzet tartózkodott, a US Airways üzemeltette.

Az FAA szerint a zavart kommunikációs hiba okozta. A warrentoni regionális légi irányítási központ, észlelve a szél irányának hirtelen megváltozását, azt javasolta a washingtoni torony személyzetének, hogy változtassák meg a gépek leszállításának irányát. A torony ezzel egyetértett, de az információ itt elakadt, ezért egy leszálló gép veszélyesen közel került két felszállóhoz.

A biztonsági előírások szerint a repülőgépek közötti távolságnak a levegőben függőlegesen 300 méternek, oldalirányban pedig 5,6 kilométernek kell lennie. Az FAA úgy tudja, hogy a leszálló repülő az egyik felszálló géphez függőlegesen 152 méterre, oldalirányban pedig 2,7 kilométerre, a másikhoz pedig függőlegesen 183 méterre, oldalirányban pedig 4,5 kilométerre került.

A US Airways naponta több mint 240 járatot indít mintegy 70 városba a washingtoni légikikötőből. Tavaly itt fordult elő, hogy egy irányító szolgálat közben elaludt.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite