2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonKis Hitlernek nevezték a kettős gyilkosságról hírhedtté vált csepeli iskola gazdasági igazga

"Kis Hitlernek" nevezték a kettős gyilkosságról hírhedtté vált csepeli iskola gazdasági igazgatóját


Deme GáborHihetetlen részletek kerültek napvilágra Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal kapcsolatban. "Kis Hitlernek" nevezték kollégái a csepeli kettős gyilkosság kapcsán elhíresült iskola gazdasági igazgatóját, akit előzetes letartóztatásba helyezett a rendőrség bűnsegédlet miatt - olvasható abban a levélben, amelyet az iskola tantestülete fogalmazatott meg a tragédia után.


A XXI. kerületi önkormányzat közleményében a Blikk című napilap vasárnapi számára hivatkoznak, melyben az volt olvasható, hogy "akár a terror iskolájának is nevezhetnénk a csepeli kettős gyilkosság helyszínét. Hihetetlen részletek kerültek napvilágra Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal kapcsolatban. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgatója állítólag rettegésben tartotta a diákokat és a tanárokat".


A közleményben emlékeztettek: egy biztonsági embert gyanúsítanak azzal, hogy 2009. január 7-én Deme közreműködésével agyonlőtte az intézmény igazgatóját és egyik tanárát. Deme Gábort 2010. január 14-ig társtettesként, azóta bűnsegédként tartják előzetes letartóztatásban.
A kettős gyilkosság elkövetésével Kun Tamást, az intézmény egykori gondnokát gyanúsítják - áll a közleményben. Mint a közleményben felidézték: a Blikk cikke szerint Weszelovszky Károlyhoz, az iskola alapítványának kuratóriumi elnökéhez a tragédia után érkezett levélben három oldalon keresztül sorolják Deme tetteit. A tantestület nevében készült írásból kiderül: a férfi többször bántalmazta és megalázta a diákokat. Az iskolában a tanárok sokatmondóan "kis Hitlernek" nevezték a gazdasági igazgatót. Deme állítólag kamerával figyelte az iskola minden zugát, mindig tudta, ki merre tartózkodik az épületben. Aki pedig panaszt akart tenni ellene, megrágalmazta, vagy pedig azonnal kirúgatta - áll a tantestület levelében a közlemény szerint.


Volt kollégái a közlemény alapján még azzal vádolják Demét, hogy az egyik kilencedikes diákot ököllel verte, mert nem vette le előtte a sapkáját. Egy másik hatodikos diákot pedig bevitt a fiúvécébe, és fojtogatott. Egy harmadikat pedig a lépcsőn vert meg a többi gyerek szeme láttára.
Arról is írtak, hogy egy sportnapon kivitte a gyerekeket focizni a Duna partra, ahol az egyik tanulót ruhástul belevágta a folyóba, majd vizesen hazazavarta - olvasható a közleményben.

2010-03-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite