2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonKis híján megfulladt egy férfi a Sajó áradása miatt

Kis híján megfulladt egy férfi a Sajó áradása miatt


sajóTöbb utat le kellett zárni Borsodban a Sajó áradása miatt. Egy férfi majdnem megfulladt, amikor elsodorta a megáradt folyó. Gyalog tartott Sajókazára, az egyik úton, amit reggel zártak le vízátfolyás miatt. Egy fában kapaszkodott meg, de csak nehezen tudott kimászni a vízből. Putnok és Borsodbóta között sem lehet közlekedni, vízátfolyás miatt. Az eső miatt emelkedett meg a Sajó vízszintje, másodfokú készültség van a folyó mentén. Muhi és Köröm között nem jár a komp. Településeket nem veszélyeztet a víz.


Szendrőben szivattyúznak


Szivattyúznak a Borsod megyei Szendrőben, mert a Bódva magas vízállása miatt a folyóba már nem tudnak beömleni a kisebb patakok vizei, így a Szuhogy felé vezető út közelében lévő házaknál előbb figyelőszolgálatot, majd vízkárelhárítást rendelt el Szendrő független polgármestere szombaton. Szaniszló János elmondta: három szivattyúval dolgoznak, hogy a Bódva mentett oldaláról beemeljék a vizet a mederbe, és ügyelnek arra, hogy a víz ne érje el az épületeket.


Sajtóinformációk szerint a Borsod megyei Szögligeten és Perkupán szombat délelőtt óta tasakos víz osztásával, illetve lajtos kocsival oldják meg a lakosság vízellátását. Az eső ugyanis vízszintemelkedést okozott, emiatt a karsztvíz zavarossá vált, ezért a víz nem fogyasztható.


Árad az Ipoly és a Zagyva is


Elsőfokú védelmi készültséget rendelt el az Ipoly és a Zagyva több szakaszán a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a két folyó áradása miatt - közölte a védelemvezető. Baross Károly tájékoztatása szerint az Ipoly felső és középső szakaszán - részben a szlovákiai mellékvízfolyások áradása miatt - intenzív árhullám indult el.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite