2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonKiskorú megrontása miatt előzetesbe került egy férfi

Kiskorú megrontása miatt előzetesbe került egy férfi


Egy 13 éves fiú megrontásának gyanúja miatt előzetes letartóztatásba került egy budapesti férfi - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

bilincsbenegy


A közlemény szerint a férfi májusban az egyik internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a 13 éves fiúval, akitől találkozót kért. A fiút ezután három alkalommal felcsalta XVIII. kerületi lakására, ahol intim kapcsolatot létesített vele, és az együttlétekről több pornográf felvételt készített. A férfit múlt pénteken a lakásán fogták el a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályának nyomozói. A lakásban tartott házkutatás során nagy mennyiségű videokazettát, valamint számítógépet és adathordozókat foglaltak le a rendőrök, az azokon található adatokat szakértő fogja megvizsgálni.


A rendőrség R. István 36 éves budapesti lakos ellen megrontás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A gyanúsított ellen már korábban is folyt hasonló eljárás. Az illetékes bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - írta a rendőrség.


Az Országgyűlés május végén fogadta el a gyermekbarát igazságszolgáltatásról szóló törvénymódosításokat, amelyek értelmében a jövőben szigorúbban büntetik a 18 éven aluliakkal szemben elkövetett egyes bűncselekményeket, és az elévülési idő is meghosszabbodik, így a sértett 23 éves koráig tehet feljelentést az őt kiskorúként ért sérelem miatt.


A törvénymódosítás az erőszakos közösülés, a szemérem elleni erőszak és a megrontás tényállását is kiegészíti: súlyosabb büntetést kap az, aki e cselekményeket hatalmi vagy befolyási viszonnyal való visszaéléssel követi el. A kiskorú veszélyeztetésének tényállásába a módosítás nyomán bekerült az érzelmi fejlődés veszélyeztetése is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite