2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonKiszivárgott a BKV-bizottság jelentése: Demszkyt is felelősnek tartják

Kiszivárgott a BKV-bizottság jelentése: Demszkyt is felelősnek tartják


DemszkyA BKV-nál kialakult helyzetért egyértelműen politikai felelősség terheli a főpolgármestert és helyetteseit, valamint a várost vezető koalíciót - olvasható a közlekedési vállalat ügyei miatt létrejött városházi vizsgálóbizottság tegnap elkészült jelentéstervezetében. A főpolgármestert és helyetteseit, a várost vezető koalíciót, a BKV igazgatóságát, felügyelőbizottságát és volt vezérigazgatóit is felelőség terheli a BKV-botrányért a városházi vizsgálóbizottság jelentéstervezete szerint, amelyet a bizottság fideszes elnöke állított össze, de amely a szocialista tagok szerint elfogadhatatlan kitételeket is tartalmaz. Ezt az Index internetes portál jelentette, valamint a Népszabadság csütörtöki számában is olvasható.


A közlekedési vállalat ügyei miatt létrejött városházi vizsgálóbizottság szerdán elkészült jelentéstervezete szerint a BKV-nál kialakult helyzetért egyértelműen politikai felelősség terheli a főpolgármestert és helyetteseit, illetve a várost vezető koalíciót. Demszky Gábor egyebek mellett abban hibázott, hogy "a hozzá eljutott jelzések ellenére nem tett érdemi lépéseket a BKV-botrányok megelőzésére, kivizsgálására", illetve "a felelősséggel nem bíró politikai főtanácsadó, Mesterházy Ernő politikai mozgásterét korlátlanná tette".


A tervezet szerint Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes abban hibás, hogy "feladatait félreértelmezve járt el", valamint "feladatai teljesüléséről hiányosan vagy egyáltalán nem adott számot". Hibásnak tartja a kialakult helyzetért a dokumentum a városháza gazdasági bizottságát, mert nem tudta megfelelően érvényesíteni a tulajdonos főváros érdekeit, a BKV igazgatóságát azért, mert nem tudta a cég törvényes működését megfelelően figyelemmel kísérni, a felügyelőbizottságot pedig azért, mert a botrányos ügyekkel nem foglalkozott.


A tervezet hibásnak nevezi a volt vezérigazgatókat, Aba Botondot, Antal Attilát, valamint Balogh Zsoltot is - írja a lap. A testület szocialista tagjai jelezték: a tervezetben vannak általuk elfogadhatatlannak tartott kitételek. Bőhm András (független) és Steiner Pál (MSZP) felvetette, hogy szükség volna a bizottság mandátumának meghosszabbítására, erről is csütörtökön dönthetnek - írja a Népszabadság.

2010-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite