2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
BulvárKiszivárgott az összeg - Ennyivel segít az iszapkárosultakon Angelina Jolie

Kiszivárgott az összeg - Ennyivel segít az iszapkárosultakon Angelina Jolie


Angelina JoliMint arról tegnap a Nógrád24.hu is beszámolt, a jelenleg hazánkban forgató Angelina Jolie és párja, Brad Pitt jelezték a Magyar Vöröskeresztnél: ők is szeretnének segíteni a vörösiszap katasztrófa utáni helyreállításban, illetve a károsultak felkarolásában.


Tegnap még csak az adományozás tényét lehetett tudni, lévén, hogy a szerződésben foglaltak szerint a segélyszervezet nem árulhatta el, a hollywoodi sztárpár mekkora adománnyal segít. A Blikknek azonban sikerült kiderítenie: a Jolie-Pitt Alapítvány csaknem nyolcmillió forintot áldoz Devecserre és Kolontárra.


A lap úgy tudja, a pár egészen pontosan 25 ezer eurót ajánlott fel a Magyar Vöröskeresztnek, ami nagyjából 7-8 millió forintnak felel meg.


"A Magyar Vöröskereszt fáradhatatlanul dolgozik, hogy normalizálja a nyugat-magyarországi ökológiai katasztrófa során veszteségeket, sérüléseket szenvedett, kitelepített emberek helyzetét" - nyilatkozta Angelina Jolie.


"Míg a mérgező iszapkatasztrófa áldozatai azon aggódnak, hogy hogyan fogják újjáépíteni otthonaikat, közösségeiket, fontos, hogy segítsük a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak."- tette hozzá Brad Pitt.


"Nagyra értékeljük, hogy Jolie asszony és Pitt úr ilyen módon fejezi ki együttérzését a vörösiszap-katasztrófa áldozatai iránt" - közölte csütörtökön Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, hozzátéve: "A Jolie-Pitt Alapítvány nagylelkű adományából a vörösiszap-károsult családok életkörülményeinek helyreállítását segíti szervezetünk".

 

Forrás: Blikk/HÍR PORT24

2010-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite