2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonKitálalt - Kulcsár megnevezte több tucatnyi sikerdíjas ügyfelét

Kitálalt - Kulcsár megnevezte több tucatnyi sikerdíjas ügyfelét


Kulcsár AttilaKulcsár Attila újabb háttér-megállapodásokról beszélt a Fővárosi Bíróságon. Azt mondta, hogy számos ügyfele úgy kereste meg, hogy mások ajánlották őt a figyelmébe mint olyan brókert, aki magas hozamokat tud biztosítani a pénzügyi befektetőknek.


Kulcsár Attila újabb háttér-megállapodásokról számolt be a sokmilliárdos sikkasztás vádjával ellene és 17 társa ellen folyó büntetőper megismételt első fokú eljárásának szerdai tárgyalásán, a Fővárosi Bíróságon. Kulcsár félórás felszólalásában arról beszélt: számos ügyfele úgy kereste meg, hogy mások ajánlották őt a figyelmébe mint olyan brókert, aki magas hozamokat tud biztosítani a pénzügyi befektetőknek.


A szóbeli háttér-megállapodásokban Kulcsár óriási sikerdíjakat ígért ügyfeleinek, akik a vádlott szerint nem nevezhetik magukat becsapottaknak, megtévesztetteknek. Kulcsár a szerdai tárgyaláson több tucatnyi sikerdíjas ügyfelét nevezte meg, köztük Karl Imre volt szocialista politikust és Pintér Dezsőt, a TV2 korábbi elnökét. Kulcsár megjegyezte, hogy vannak olyan egykori ügyfelei, akik hasonló háttér-megállapodások miatt a vádlottak padjára kerültek. Kulcsár Attila és védője indítványozta, hogy a bíróság a megismételt eljárásban újra hallgassa meg tanúként ügyfeleit.


A cselekmények után 8-10 évvel már az elévülés miatt nem valószínű, hogy újabb gyanúsítottjai, vádlottjai lehetnének a Kulcsár-ügynek. A Kulcsár-ügyben az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott 1998 és 2003 között a K and H Bank brókercégének dolgozójaként rendkívül magas hozamokat ígérve offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek - magánszemélyek és egyes állami vállalatok - pénzét, és ezzel sokkmilliárdos kárt okozott. A büntetőper tavaly újrakezdődött elsőfokú eljárása még a vádlottak meghallgatásánál tart. A 18 vádlott között vannak Kulcsár egyes ügyfelei, magánszemélyek és állami vállalatok korábbi vezetői, valamint a K and H Bank elnök-vezérigazgatója, akit azonban 2008-ban első fokon egyszer már felmentett a Fővárosi Bíróság.


Akkor Kulcsár 8 évet és 230 milliós pénzbüntetést kapott, több vádlott-társát sújtották letöltendő szabadságvesztéssel, illetve több tíz- vagy százmilliós pénzbüntetéssel. A Fővárosi Ítélőtábla azonban egy éve megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezte azt az elsőfokú döntést és új eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite