2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonKitelepítik Ócsanálos lakóit, Orbán Edelénybe látogatott

Kitelepítik Ócsanálos lakóit, Orbán Edelénybe látogatott


A miniszterelnök és a belügyminiszter pénteken délelőtt meglátogatta a kiköltöztetett embereket, akiknek házait elöntötte a Bódva áradata.


Elrendelték a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ócsanálos teljes lakosságának kitelepítését a Hernád és a Vadász patak áradása miatt, pénteken tizenkét óra előtt; 273 embernek kell elhagynia otthonát - mondta Madzin Tibor polgármester.

 

edeleny4


A kitelepítetteket Ongára viszik. Mindenkit felszólítottak - közölte a polgármester, hogy készüljön fel, csomagolja össze a legszükségesebb holmikat, buszok és teherautók jönnek az emberekért. Ongán az általános iskolában és közintézményekben helyezik el a kitelepítetteket, ellátásukra felkészültek.
Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter pénteken délelőtt meglátogatta a Borsod megyei Edelényben az Egresi Iskolába költöztetett embereket, akiknek házait elöntötte a Bódva áradata. A 24 kitelepített emberrel - köztük idős nők, férfiak - Orbán Viktor elbeszélgetett, sok erőt, jó egészséget és kitartást kívánt nekik a kialakult rendkívüli helyzetben. Közölte, reméli, hogy minél előbb visszatérhetnek majd otthonaikba.


Orbán Viktor miniszterelnökkel érkezett Pintér Sándor belügyminiszter, az iskolánál fogadta őket Bencze József országos rendőrfőkapitány, Tatár Attila országos katasztrófavédelmi főigazgató, Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés fideszes elnöke, egyben a megyei védelmi bizottság elnöke, Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője és Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány. A találkozón jelen volt Molnár Oszkár, a település korábban fideszes, jelenleg független polgármestere, valamint az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei is.


A kitelepítettek látogatása után az iskola felső emeletére vonultak a szakemberek, ahol ismertetik a településen, illetve a Bódva mentén és a megyében kialakult árvízi helyzetet.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2010-06-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite