2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKitüntetések Nógrád megyei rendőröknek

Kitüntetések Nógrád megyei rendőröknek

A vezetői értekezlet megnyitójaként, ünnepélyes keretek között adta át az adományozók elismeréseit Dr. Mihály István r. ezredes rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány úr. Dr. Pintér Sándor a Magyar Köztársaság belügyminisztere a 2011. szeptember 5-én a 21-es főúton történt autóbusz baleset sérültjeinek mentésénél tanúsított önfeláldozó magatartása elismeréséül Pál István úrnak karóra emléktárgyat adományozott.

kossuthkard

Az Ecseg-Kozárd Polgárőr Egyesület polgárőre a busz ablakát betörve - saját testi épségét nem kímélve - a roncsból a sérültek kiszabadítását a mentők és a hatóságok kiérkezéséig megkezdte. Dr. Hatala József rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány Ferencsik Pál nyugállományú határőr dandártábornokot közelmúltban betöltött 65. születésnapja alkalmából Kossuth-kard emléktárgy jutalomban részesítette.

Ferencsik Pál ny. hőr. dandártábornok elmondta, hogy 42 év szolgálati ideje alatt pályafutását sok siker és kevés kudarc kísérte, de minden munkával eltöltött percre jó érzéssel gondol vissza és örül, hogy ezt a hivatást választotta. Dr. Mihály István r. ezredes rendőrségi főtanácsos megyei főkapitány elmondta, hogy ez az ünnepélyes pillanat, olyan két ember munkáját és önfeláldozó magatartását jutalmazza, akik cselekedetükkel és pályafutásukkal méltán vívták ki a társadalom elismerését és a fegyveres testület megbecsülését.

kossuthkardegy

Az elismerteknek gratuláltak és jó egészséget kívántak az értekezlet résztvevői és Vass Miklós a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Csonka József, az Ecseg-Kozárd Polgárőr Egyesület vezetője, Vida Ottó r. alezredes rendőrségi főtanácsos, a Pásztói Rendőrkapitányság vezetője és a rendőr-főkapitányság vezető beosztású tagjai.

 

HÍR PORT 24

 

2011-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite