2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonKiürítették a Wizz Air egyik gépét a Ferihegyi repülőtéren

Kiürítették a Wizz Air egyik gépét a Ferihegyi repülőtéren


Wizz AirKiürítették, majd tűzszerészek vizsgálták át a Wizz Air légitársaság Budapestről a hollandiai Eindhovenbe tartó járatát vasárnap délután a Ferihegyi repülőtéren - közölte Horváth Katalin Fanni, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője.


Vasárnap kora este számolt be az origo egy utasra hivatkozva arról, hogy kiürítették és átvizsgálták a Wizz Air repülőgépét. A szóvivő a részletekről az MTI-nek elmondta: fél négykor indult volna a Wizz Air egyik gépe Eindhovenbe, azonban egy bejelentés érkezett a rendőrségre, amelynek "tartalma a légi közlekedés védelmét veszélyeztette". Közölte, a szokásos eljárás keretében a rendőrség kiérkezett, az utasokat leszállította, a tűzszerészek pedig átvizsgálták a gépet, ami "negatív eredménnyel" zárult.
Az utasok visszaszállítása folyamatban van, a gép pedig el fog indulni. A rendőrség részéről jelenleg is folyik az adatgyűjtés - tájékoztatott Horváth Katalin Fanni.

Az origónak nyilatkozó utas szerint már a beszállás is 15 percet késett, majd a repülőn a felszállásra várakozó utasok azt látták, hogy rendőrök veszik körül a gépet. Leszállítottak három utast, majd negyed órával később még egy férfit. Később egyenként le kellett szállniuk azoknak, akiknek becsekkolt csomagjuk volt. Nekik meg kellett mutatniuk, hogy melyik a csomagjuk, majd visszatértek a gépre, ahol este hat óra előtt nem sokkal még mindannyian várakoztak - mondta.

A pilóta annyit közölt az utasokkal, hogy bombaszakértő csoport érkezik, ezért hamarosan az összes utast leszállítják, és egy kisbuszba ültetik, hogy visszavigyék őket a terminálra. Ez fél hét előtt megtörtént.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite