2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonKivégzés történt Romonyán

Kivégzés történt Romonyán


A rendőrség szerint kivégzés történt a baranyai Romonyán: a kettős gyilkosság feltételezett elkövetője szerelemféltésből több lövéssel oltotta ki élettársa és annak új barátja életét.

Pisztoly


Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön Pécsen sajtótájékoztatón elmondta: a 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségű gyanúsított a napokban tudta meg, hogy 37 éves ügyvéd élettársának új barátja van. Kapcsolatuk helyreállítását többször életveszélyes fenyegetéssel próbálta elérni, azt is mondta a nőnek, hogy "ki fog tárazni". Az élettárs azonban hajthatatlan volt.


Az egyik pécsi vállalat logisztikai igazgatójaként dolgozó elkövető képzett sportlövő, több fegyvere is volt. Szerda este egy kilenc milliméter kaliberű pisztolyt, két tárat, 150 lőszert és egy amerikai gyártmányú harci kést vett magához, autóba ült, és ahhoz a romonyai házhoz hajtott, ahol élettársa és 36 éves paksi, szintén ügyvéd barátja tartózkodott. A gyanúsított figyelte a házat, majd átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó ablakát, benyúlva elfordította a kulcsot, és kinyitotta az ajtót. A házban rövid szóváltás után elsőként a férfival, majd a menekülni próbáló nővel végzett. Utóbbi először a házban, a lábán sebesült meg, a halált okozó lövések már a kertben érték.


Fellegi Norbert azt mondta: kivégzés történt, a férfi mindkét áldozatára sokszor rálőtt, és számos alkalommal találta el őket. A bűnügyi osztályvezető hozzátette, már a bűncselekmény elkövetése alatt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy lövéseket hallani a házból. A körzeti megbízott egy percen belül a helyszínre ért, őt látva az udvaron tartózkodó gyanúsított bement, és bezárkózott a házba.


Közben a barátja, majd maga a feltételezett gyilkos is hívta a rendőrséget. A férfi elmondta, mit tett, és közölte, hogy véget vet a saját életének is, de az ügyeletessel folytatott beszélgetés során letett erről a szándékáról. A rendőr negyven percen át tartotta szóval, a gyanúsított végül kiment a házból, és megadta magát a rendőrség helyszínre érő akciócsoportjának.


Fellegi Norbert elmondta, hogy a férfi részletes beismerő vallomást tett, e szerint tettét a szerelemféltés és a bosszú motiválta. Több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az osztályvezető kitért rá: vizsgálják az előre kitervelt szándékot és az aljas indokot is. Ha a gyanúsított bűnössége bebizonyosodik, tényleges életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.


Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság szombaton dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite