2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonKiverte a biztosítékot Lázár indítványa a pedagógusoknál

Kiverte a biztosítékot Lázár indítványa a pedagógusoknál


Lázár JánosA Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt kezdeményezi, hogy valamennyi szakszervezet és szakszervezeti tömörülés közösen forduljon a strasbourgi emberi jogi bírósághoz, ha a parlament elfogadja az Alkotmánybíróság által megsemmisített 98 százalékos különadóról szóló önálló képviselői indítványokat.


A PSZ az MTI-hez szerdán eljuttatott felhívásában mindenekelőtt arra kéri a parlamenti képviselőket: akadályozzák meg, hogy a Fidesz frakcióvezetője, Lázár János által benyújtott önálló képviselői indítványokat az Országgyűlés napirendre tűzze. A szakszervezet azzal a kéréssel fordul Schmitt Pál köztársasági elnökhöz, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az említett törvényjavaslatok ne léphessenek hatályba. Felkéri továbbá Lázár Jánost, hogy vonja vissza indítványait, hozzájárulva ezzel az alkotmánybírósági határozatban meghatározott elveknek megfelelő alkotmányos megoldás kidolgozásához.


"A Pedagógusok Szakszervezetének szilárd meggyőződése, hogy azok az egyéni képviselői indítványok, amelyek az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítására, a népszavazás intézményének korlátozására, az alkotmánysértő törvényszöveg ismételt elfogadására irányulnak, nem a kormánypártok álláspontját tükrözik" - áll a közleményben. A PSZ hozzátette: elképzelhetetlennek tartja, hogy azok a képviselők, akik közül sokan kiemelkedő szerepet játszottak a demokratikus jogállam kialakításában, közreműködjenek olyan döntések meghozatalában, amelyek megszületése "ennek a jogállamnak a felszámolását jelenti".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite