2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedKivonuló multik boltjait vásárolja fel a Coop-csoport

Kivonuló multik boltjait vásárolja fel a Coop-csoport


Magyarországról kivonuló multik boltjait vásárolja fel a Coop-csoport, a felvásárlásokat várhatóan napokon belül bejelentik - mondta Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója hétfőn Budapesten.

boltielado

(a kép illusztráció)

A felvásárlás részleteiről titoktartásra hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást. Jelezte ugyanakkor, hogy a boltvásárlás részleteit annak bejelentésekor ismertetik a nyilvánossággal.

A Coop-csoport a múlt évben 510 milliárd forintos árbevételt ért el, hasonlóan a 2010-es és a 2009-es bevételhez.
A vezérigazgató eredménynek minősítette, hogy az 500 milliárd forintot meghaladó árbevételi szintet stabilizálni tudta a csoport az utóbbi években, a belföldi fogyasztás visszaesése mellett is.

Murányi László mindehhez hozzátette: a Coop-csoportnak több mint 700 kis- és közepes magyar vállalkozás a tagja, hatókörébe több mint 5.000 bolt tartozik Magyarországon. Ebből mintegy 3.000 üzlet viseli a Coop logót. A többi bolt pedig franchise-rendszerben működtetett üzlet. A csoport tevékenységének gerincét az élelmiszer-kiskereskedelem adja, de a csoport végez például ipari és bérbeadási tevékenységet is.

Tavaly a Coop-csoport fejlesztésre mintegy 3 milliárd forintot fordított, hasonlóan az előző évihez. A fejlesztések keretében tovább növelték a múlt évben a Coop integrált számítástechnikai rendszerbe bekapcsolt üzletek számát, amelyek tábora most már meghaladja az ezret. Erre a fejlesztésre eddig a csoport összesen mintegy 6 milliárd forintot költött.

Folytatódott a Coop-csoport boltmegújítási programja is, aminek keretében várhatóan ez év végére valamennyi üzlet új arculatot kap. A boltmegújítási programra eddigi mintegy 2 milliárd forintot költöttek. Kiemelt fejlesztés a Coop törzsvásárlói program is.

Murányi László az akvizíciók eredményeként elképzelhetőnek tartja, hogy a csoport idei árbevétele 5-10 százalék körül nő.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

2012-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite