2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonKivonult az ellenzék: MSZP és Jobbik nélkül tárgyaltak a médiatörvény módosításairól

Kivonult az ellenzék: MSZP és Jobbik nélkül tárgyaltak a médiatörvény módosításairól


mediatorvenyKivonultak az MSZP és a Jobbik képviselői a parlament kulturális és sajtóbizottságának üléséről hétfőn, miután a szocialisták által javasolt, a médiatörvénnyel kapcsolatos napirendi változtatást a kormánytöbbség nem fogadta el.


Mandur László szocialista országgyűlési képviselő azt mondta, a médiatörvényre vonatkozó előterjesztések "nem ütik meg a megfelelő előkészítettségi szintet", és az indítvány részletes vitára bocsátását egy héttel javasolta elhalasztani.
Kivonulása előtt Novák Előd a Jobbik részéről sérelmezte, hogy a Fidesz törvényjavaslathoz tett ajánlási pontjai a hétvégén nem voltak elérhetők a parlament honlapján.


A három fideszes képviselő által benyújtott, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló kormánypárti törvényjavaslathoz kapcsolódóan a bizottság végül 316 ajánlási pontról szavazott. A bizottság munkájában az ellenzék részéről az egyetlen LMP-s tag, a bizottság egyik alelnöke, Karácsony Gergely vett részt.
A médiafelügyelet és a médiapiaci szereplők jogait, illetve kötelességeit összefogó, többek között műsorkvótákról, médiapiaci szereplőkre kiróható szankciókról is szóló 174 oldalas jogszabálytervezethez az MSZP múlt pénteken 88 módosító indítványt nyújtott be.


Az ellenzéki párt több más változtatás mellett kivenné a nyomtatott sajtóra és az internetre vonatkozó rendelkezéseket a médiatörvény-tervezet hatálya alól. A Jobbik 40, az LMP 37 módosító indítvánnyal élt.
A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló, Rogán Antal, Cser-Palkovics András és Menczer Erzsébet fideszes parlamenti képviselők által benyújtott indítványról a tervek szerint december 20-án szavaz az Országgyűlés.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite