2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonKizárt, hogy gyanúsított legyek - kihallgatták Demszkyt

Kizárt, hogy gyanúsított legyek - egy órán át faggatták Demszkyt!


DemszkyA főpolgármestert tanúként hallgatták meg a Főkert Zrt. ügyeivel kapcsolatban.


Demszky Gábor szerint kizárt, hogy gyanúsított lehet a Főkert Zrt.-üggyel összefüggésben. Ezt a főpolgármester kedden közölte újságírókkal azt követően, hogy a BRFK gazdaságvédelmi osztályának a nyomozói egy órán keresztül tanúként hallgatták meg a fővárosi cégnél folyó nyomozással kapcsolatban. Mint mondta, semmilyen ok vagy körülmény nem mutat arra, hogy gyanúsított lehet.


Demszky Gábor azt is hangoztatta, nem érez sem politikai, sem semmilyen más felelősséget a Főkert-üggyel kapcsolatban.

Elmondta, a nyomozótisztek kérésének megfelelően - a nyomozás érdekei miatt - nem adhat semmilyen tájékoztatást a meghallgatáson elhangzottakról. Annyi azonban elmondott, hogy a kérdések "csak a Főkertre vonatkoztak".

Jelezte továbbá: szívesen segíti a nyomozást további információkkal is, ha erre szükség lesz.

Újságírói kérdésekre csak annyit mondott: a nyomozók minden kérdésére kimerítően válaszolt, meghallgatásáról pedig egy háromoldalas jegyzőkönyvet vettek fel.

Az MTI kérdésére a főpolgármester azt mondta, szerinte a rendőrség részéről "udvariassági gesztus" volt, hogy a Városházán, a saját irodájában hallgatták meg, ezt nem ő kérte a hatóságtól.

Elmondta azt is, amikor először hallotta, hogy a Főkert ügyében meghallgatják, akkor meglepődött, ugyanakkor természetesnek nevezte, hogy bármelyik másik nyomozásban meghallgathatják főpolgármesterként. Hozzátette: lehetségesnek tartja, hogy más ügyben is tanúként hallgatják majd meg, de erre még nem kapott "jelzést".
A meghallgatáson részt vett a főpolgármester ügyvédje is. Prandler János, aki egy, az irodától távolabbi ajtón távozott a meghallgatásról, ugyancsak elhárította az újságírói kérdéseket, csak annyit erősített meg, hogy a Főkert egyik ügyéről volt szó.

Ő is kizártnak mondta, hogy gyanúsított legyen Demszky Gáborból. Úgy fogalmazott, "nagyságrendben nem erről volt szó".

Az MTI-nek azt mondta, minden kérdésre válaszoltak, és "dokumentumokkal" készültek a meghallgatásra. Mint mondta "régi ügy ez", és egy közgyűlési határozat alapján indult vizsgálat.

A BRFK gazdaságvédelmi főosztályának két nyomozója egy órán át tartózkodott Demszky Gábor irodájában, majd a kérdésekkel próbálkozó újságírók kíséretében, szó nélkül távoztak.

A Városháza folyosóján délelőtt mintegy két tucat újságíró gyűlt össze arra számítva, hogy a meghallgatást követően Demszky Gábor nyilatkozik majd a sajtónak, ahogy ez később meg is történt.

Demszky Gábor kedd reggel a Klubrádiónak adott interjújában mondta el, hogy délelőtt tanúként hallgatják ki a Főkert Zrt. ügyeivel kapcsolatban.

A Magyar Nemzet keddi számában írt arról, hogy a politikust délelőtt tanúként hallgatják ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Főkert Zrt. ügyeiben.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-07-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite